София. Председателят на АБВ Румен Петков алармира за договорки за

...
София. Председателят на АБВ Румен Петков алармира за договорки за
Коментари Харесай

Председателят на АБВ Румен Петков алармира за договорки за изграждане на биолаборатории у нас

София. Председателят на АБВ Румен Петков сигнализира за сделки за създаване на биолаборатории у нас, по сходство на украинските, оповестиха от Политическа партия АБВ . Според медийни информации, които се облягат на съобщение във федералния указател за публични поръчки и контракти на Съединени американски щати, където се споделя, че лабораториите ще бъдат основани в Националния център по заразни и паразитни заболявания (НЦЗПБ) в София и ще организират проучвания във Военно-медицинска академия (ВМА) и НЦЗПБ. В документа се прецизира, че програмата включва проучвания върху хора и животни, само че не се показва какви тъкмо действия ще бъдат осъществявани, нито какви съответни вируси и бактерии ще бъдат изучавани.

Румен Петков акцентира пред медиите в Пловдив, че при опасност от създаване на подобен вид уреди в България следствията за обществото ни ще бъдат страшни. Затова въпросът ще бъде подложен на държавното управление – с каква институционална глоба, на какво съображение са водени тези договаряния и какви са съответните параметри.

Председателят на АБВ сподели още, че начинанието протича отвън знанието на българското общество. Затова е належащо следствие на случая, а до момента в който трае то, шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Ива Христова би трябвало да бъде отстранена от поста си.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР