София. Председателите на Районния и Окръжния съд във Велико Търново

...
София. Председателите на Районния и Окръжния съд във Велико Търново
Коментари Харесай

Над 40 студенти ще проведат задължителната си практика в правораздавателните органи във Велико Търново

София. Председателите на Районния и Окръжния съд във Велико Търново – арбитър Теодорина Димитрова и арбитър Младен Димитров посрещнаха над 40 студенти от трети и четвърти курс в компетентност „ Право “. Това оповестяват от пресцентъра на институцията .

С одобрение на двамата административни ръководители стартира наложителният студентски стаж на бъдещите адвокати. В продължение на две седмици, от 17 до 28 май, младежите ще имат опция да следят действителни съвещания по наказателни и цивилен каузи и да контактуват със съдии и правосъдни чиновници от двете правосъдни институции, а в края на практиката си те ще би трябвало да показват направени от тях отчети по авансово предоставени им каузи. Присъствието на бъдещите адвокати в правосъдните зали ще се реализира при строго съблюдаване на противоепидемичните ограничения, като влизането им в съвещание ще се прави на дребни групи, съгласно броя на участниците в правосъдния развой.

Общо 23 са четвъртокурсниците, които ще проведат наложителната си процедура в Окръжен съд – Велико Търново тази година. Те са ученици на Великотърновския университет „ Св. св. Кирил и Методий “. Съдия Димитрова и прокурор Невена Орманджиева от Окръжна прокуратура – Велико Търново пожелаха на младите прависти да съумеят да извлекат оптимално познания и скъп опит по време на двуседмичното си наличие в правосъдните зали. „ Щастливи сме, когато въодушевени младежи посещават Окръжен съд – Велико Търново. Надявам се тази процедура да е ползотворна за вас. Едно е да четеш законите на книга, а напълно друго, когато видиш по какъв начин действително се ползват “, обърна се към младежите ръководителят на Окръжния съд във Велико Търново.
Близо 20 третокурсници от Великотърновски университет „ Св. св. Кирил и Методий “ и Нов български университет бяха посрещнати от ръководителя на Районния съд във Велико Търново арбитър Младен Димитров. „ Предполагам, че за всички вас ще е забавно да се запознаете директно с работата на съда. Надявам се наличието ви в правосъдните ни зали да е потребно за вас “, сподели арбитър Димитров, като пожела на младите прависти потребен стаж.
Практиката на студентите от компетентност „ Право “ се организира по авансово направена стратегия, в сходство на условията на член 10 от Наредбата за единните държавни условия за придобиване на висше обучение по специалността и професионална подготовка „ правист “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР