София. Правителството прие решение за назначаване на девет областни управители,

...
София. Правителството прие решение за назначаване на девет областни управители,
Коментари Харесай

Правителството оповести подробности за новите областни управители

София. Правителството одобри решение за назначение на девет регионални шефове, като освободи заемащите до момента съответните длъжности. Това оповестиха от държавната осведомителна работа .

Валери Сарандев е новият регионален шеф на област Благоевград. Той е заемал същата служба от февруари до май месец през 2017 година. В интервала от 1996 година до февруари 2017 година и от 11 май 2017. година до този миг Сарандев е бил заместник-кмет на Община Гоце Делчев. Валери Сарандев е правист по обучение.

Стойко Танков е назначен за регионален шеф на област Бургас. Танков е бил депутат в 39-о и 40-о Народно заседание. В интервала 1995 година – 1997 година е бил ръководител на Общинския съвет на Община Бургас. От 1998 година до 2000 година е изпълнявал длъжността ръководител на Общинската организация по приватизация в Бургас. Притежава също дълготраен управнически опит в частния бранш.

Людмила Илиева е новият регионален шеф на област Велико Търново. Илиева е правист. Има дългогодишна адвокатска процедура, специализирала се е в региона на вещното, фамилно, наследствено и облигационно право. Два пъти е избирана за общински консултант в Общински съвет Горна Оряховица, надлежно през 2015 година и 2019 година
За регионален шеф на област Видин е назначен Любен Иванов. Притежава образователно-квалификационна степен магистър по право от СУ „ Св. Климент Охридски “. Адвокат е от Адвокатска гилдия Видин. Работил е в областта на комерсиалната неплатежоспособност.

За регионален шеф на област Добрич е назначен Галин Господинов. От май 2021 г досега е заместител регионален шеф на област Добрич. През интервала 2018 година – 2021 година е бил основен юрист в Регионално Управление по обучение – Добрич. Преди това е бил юрист във „ Водоснабдяване и Канализация “ ЕООД-Добрич и в „ Пътно строителство “ АД-Добрич. Магистър е по право.

Йордан Иванов е назначен за регионален шеф на област Пловдив. Иванов е правист по обучение. От 2019 година до този миг е зам.-председател на Общинския съвет в Пловдив. Преди това, повече от десетилетие се занимава с консултантска активност в областта на правното обслужване и направата на стратегически, планови документи и ръководство на планове.

За регионален шеф на област Смолян е назначен Емил Хумчев. От 2019 година досега е ръководител на Общинския съвет в Златоград. Преди това дълги години е бил общински консултант в града. От 2013 година до 2014 година е заемал длъжността заместител регионален шеф на област Смолян. Притежава образователно-квалификационна степен магистър в областта на хотелиерската и ресторантьорска активност.

Иван Иванов е назначен за регионален шеф на Софийска област. От 2014 година до в този момент е ръководител на Конфедерацията на публични организации от сигурността и защитата и почетен ръководител на Асоциацията на приключилите Колежа по защитата на НАТО – България. В интервала 2013-2014 година е заемал длъжността заместник-министър на защитата. От 2009 година до 2012 година е бил шеф на Дирекция „ Управление на човешките запаси “ в Министерството на защитата. Служил е също в Генералния щаб на Българската войска. Магистър е по обслужване и ремонт на електронно-изчислителни машини.

Катя Панева е назначена за регионален шеф на област Хасково. Била е депутат в 45-о и 46-о Народно заседание. От 2011 година до 2021 година е била общински консултант в община Димитровград. От 20 години работи в областта на фармацевтиката. Има магистърска степен по обществена администрация и мениджмънт, европейска администрация.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР