София. Правителството одобри допълнителни разходи/трансфери за 2017 г. за изпълнение

...
София. Правителството одобри допълнителни разходи/трансфери за 2017 г. за изпълнение
Коментари Харесай

Правителството отпуска допълнителни средства за сигурност по време на Българското председателство на Съвета на ЕС

София. Правителството утвърди спомагателни разходи/трансфери за 2017 година за осъществяване на ограничения за сигурност и застраховане на събитията при осъществяване на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 година Това стана по време на днешното постоянното държавно съвещание. По бюджета на Министерството на вътрешните работи за 2017 година се разпределят 9,5 млн. лева, по бюджета на Държавна организация „ Национална сигурност “ (ДАНС) - 500 000 лева, а по бюджета на Столична община - 2 млн. лева
Целта е да бъдат обезпечени минималните условия, отнасящи се до възстановяване на радиопокритието и потенциала на съществуващата радиокомуникационна среда на територията на София и в постройката на НДК. Ще се усъвършенства оперативната съгласуемост и връзка сред другите институции, свързани с организацията и провеждането на Председателството – Министерство на вътрешните работи, НСО, ДАНС, Министерски съвет, Министерство за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз и НДК.
Също по този начин ще се обезпечи единна платформа за консолидиране на системите за видеонаблюдение и продан на информация със системите на Столична дирекция на вътрешните работи, Столична община, летище София и НДК. Платформата ще обезпечи интеграция на системи и разнообразни източници на информация, надграждането с аналитични функционалност, следващо автоматизирано свързване с регистри и автоматизирано генериране на аларми на база авансово дефинирани сюжети и модели за държание. За задачите на Председателството системата ще бъде интегрирана със системите за видеонаблюдение на НДК, Столична община, Столична дирекция на вътрешните работи - Министерство на вътрешните работи, летище София и „ Метрополитен “ ЕАД.
Министърът на вътрешните работи Валентин Радев даде детайлности на брифинг след държавното съвещание, като посочи, че дълго време в продължение на месец и половина се е обсъждало какви да бъдат средствата, които да бъдат отпуснати за обезпечаване на тази сигурност. По думите му са били направени разнообразни планове и оптимизации на средствата няколко пъти. Радев посочи, че доникъде на месец юли би трябвало да се разгласят публичните поръчки за доста от нещата, които би трябвало да бъдат закупени, а месец преди самото председателство да бъдат сработени по сред си всички системи за видеонаблюдение и радио връзка.
Люба АЛЕКСИЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР