София. Правителството одобри доклада с резултатите от заседанието на Съвета

...
София. Правителството одобри доклада с резултатите от заседанието на Съвета
Коментари Харесай

Одобрен е докладът с резултатите от заседанието на Съвет ЕКОФИН във формат „Бюджет“

София. Правителството утвърди отчета с резултатите от съвещанието на Съвета на Европейски Съюз по стопански и финансови въпроси (ЕКОФИН) във формат „ Бюджет “, което се организира на 12 ноември 2021 година в Брюксел, Белгия. Това оповестиха от държавната осведомителна работа .

По време на срещата, в която от българска страна взе участие заместник-министърът на финансите Ивайло Христов, страните членки дадоха мандат на Словенското председателство на Съвета за договаряния с Европейския парламент по плана за бюджет на Европейския съюз за 2022 година Преговорите се организираха в границите на съвещанието на Помирителния комитет, което се състоя в същия ден. След дълги диспути двете институции не съумяха да реализират единодушие по общия бюджет на Европейски Съюз за 2022 година.

Затова договарянията продължиха на 15 ноември, когато Европейската комисия показа трето компромисно предложение за реализиране на съглашение за общ бюджет, което беше реализирано сред двата бюджетни органа минути преди да изтече срокът на помирителния интервал.

Съветът ЕКОФИН официално утвърди общия бюджет за 2022 година на 23 ноември, а Европейският парламент го гласоподава на пленарната си сесия на 24 ноември 2021 година.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР