София. ПП АБВ сигнализира КЕВР за първия търг на Булгаргаз“

...
София. ПП АБВ сигнализира КЕВР за първия търг на Булгаргаз“
Коментари Харесай

Любомира Ганчева: ПП АБВ сигнализира КЕВР за цената на природния газ

София. Политическа партия АБВ алармира КЕВР за първия търг на „ Булгаргаз “ за доставка на природен газ от снабдител, друг от „ Газпром “. На конференция заместник-председателят на партията Любомира Ганчева акцентира, че АБВ постоянно застават зад диверсификацията на пазара на енергетиката, доставка и транспорт на природен газ, само че когато тази диверсификация води директно до по-ниски цени за бита и бизнеса, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия АБВ .
Любомира Ганчева съобщи, че оповестеният на 15 март търг не преследва сходна цел и буди безпокойствие методът, по който е оповестена процедурата. Поради това Политическа партия АБВ ще търси съдействието на КЕВР като лицензионен орган, на която да бъде заложен въпросът по какъв начин и по какъв метод се подсигуряват националните ползи.
Няколко са главните въпроси - дали има по какво да придвижи газта, тъй като към момента няма построени интерконектори. В този смисъл, по какъв начин в търга се афишират количества за транспорт, в случай, че липсва техническо оборудване, по което газът да бъде пренесен. „ Цената, която „ Булгаргаз “ би трябвало да предложи на КЕВР за доставка на газ, би трябвало да бъде по-ниска, тъй като цените за бита би трябвало да бъдат по-ниски. „ Булгаргаз “ обаче предлага нарастване на цената на газа за идващото тримесечие. Всичко това буди съмнение, че официално се пробутва процедура под шапката на диверсификация ", уточни Ганчева. Неясноти остават и за хранилището в Чирен – приказва се за 144 млн. куб. м. природен газ, които ще се съхраняват. Не е ясно каква част е това количество от цялата стратегия на „ Булгаргаз “, неразбираемо е и дали се предвижда дефицит на гориво в бъдеще или пък налице е повишение на търсенето.
„ Без да се прегледат задачите проекти на „ Булгаргаз ", по какъв начин виждат те доставката на природен газ от нови източници, по какъв начин това ще намали цените за потребителите и по какъв метод ще се случи цялата технология, за нас остават единствено опасенията, че се опитваме да създадем едни доста хубави ограничения, ще на край резултатът ще е доста хубава работа, но българска ", сподели в умозаключение Любомира Ганчева.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР