София. Първото събитие за бъдещето на европейското финансиране в транспортна

...
София. Първото събитие за бъдещето на европейското финансиране в транспортна
Коментари Харесай

Евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Андрей Новаков: ЕС трябва да осигури 10 млрд. евро годишно за транспортна инфраструктура след 2020 г.

София. Първото събитие за бъдещето на европейското финансиране в транспортна инфраструктура се организира в София по самодейност на Андрей Новаков, евродепутат от ЕНП/ГЕРБ. Форумът събра над 100 представители на строителния бизнес, общините, консултантски компании и браншови организации, оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ . Събитието бе намерено от евродепутата, зам.-министъра на превоза Ангел Попов и генералния шеф на Европейската железопътна асоциация - Филип Ситроен. „ Беше значимо тъкмо през днешния ден и тъкмо от София да тръгне дебатът за това, какъв брой, къде и по какъв начин Европейският съюз ще влага. България получава над 4 милиарда лева европейски средства за транспортна инфраструктура и всеки финансиран план е от витално значение за районите ни ”, съобщи Новаков след края на събитието.
Според евродепутата, след 2020 година европейското финансиране за превоз би трябвало да се базира на отчитане качеството на инфраструктурата, а Европейската комисия би трябвало да прави оценка потребностите на равнище 28 области в България. Колкото по-слабо развъртян е един район, толкоз по-голям европейски бюджет би трябвало да бъде заделен и толкоз по-ниско би трябвало да е националното съфинансиране.
Сред участниците в събитието бяха Оливие Сила, шеф на отдел „ Инвестиции в превоза ” в Европейската комисия, Кристобал Милан де ла Ластра, шеф отдел на Изпълнителната организация за нововъведения и мрежи (INEA), Матю Бертранд, управител транспортни вложения в Европейска капиталова банка, както и вложители от водещи европейски компании.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР