София. Първата гръмотевична буря за годината бе регистрирана във високите

...
София. Първата гръмотевична буря за годината бе регистрирана във високите
Коментари Харесай

Първа гръмотевична буря за годината

София. Първата гръмотевична стихия за годината бе записана във високите полета на Западна България. След обяд заваля дъжд в региона. В следобедните часове в Невестино бяха регистрирани 7 л/кв. м, в Дрен - 6 л/кв. м. В София и в Чуйпетльово количествата превалявания бяха 3 л/кв. м.

Пет екипа на Аварийно-спасителното звено към Столична община бяха в подготвеност да реагират при сигнали в резултат на преваляванията. Нямаше сигнали за наводнени шахти, нито за произшествия в резултат на паднали гръмотевици.

През днешния ден жълт код за значителни превалявания бе в действие за 14 области в страната, а за 9 области важеше жълт код за мощен вятър. Очаква се дъждът да премине в сняг. По този мотив от Агенция " Пътна инфраструктура " молиха водачите да потеглят с коли, готови за зимни условия. Жълт код за снеговалежи е в действие за област Перник и София-град и област на 16 март. Там се чака преваляванията от сняг да продължат, а снежната завивка ще доближи 10 cm. В тези области вятърът също ще се усилва.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР