София. От днес отвори пети ваксинационен пункт в район Искър“

...
София. От днес отвори пети ваксинационен пункт в район Искър“
Коментари Харесай

Заместник-кметът на София Дончо Барбалов: От днес отвори пети ваксинационен пункт в район „Искър“ при Културния дом

София. От през днешния ден отвори пети имунизационен пункт в регион „ Искър “ при Културния дом. Това сподели пред публицисти заместник-кметът на Столична община Дончо Барбалов, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ .

Той посочи, че работното му време е от 09.00 до 16.00 ч.
„ Както и в другите пунктове, има опция за удължение на работното време, в случай че има искащи и опашка. Пунктовете са снабдени с всички типове ваксини и всеки може, съгласно свето чувство, да бъде имунизиран. На хората с втора доза могат да се издават имунизационни документи. На тези с „ Янсен “ може да се разпечата документ незабавно. Има медицински екип и опция да се мери кръвно, температура. Има доктор и здравна сестра. На пунктовете в Борисовата градина и Южния парк има по два екипа “, добави Барбалов.

Заместник-кметът регистрира, че за последните два уикенда, в които в столицата са ситуирани мобилни имунизационни пунктове, ваксинираните са над 2 100.
„ Предполагам, че през днешния ден ще имаме по-голям брой от предходната седмица, най-малкото поради покачвания интерес и поради това, че сме отворили още един пункт. През седмицата правим имунизация в 8 ДКЦ-та. Снабдяваме и общопрактикуващите лекари с ваксини “, добави Барбалов.

Теодора ПАВЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР