София. Оранжев код за обилни валежи и гръмотевици е в

...
София. Оранжев код за обилни валежи и гръмотевици е в
Коментари Харесай

НИМХ: Оранжев код за обилни валежи и гръмотевици е в сила за 4 области в страната за 28 май

София. Оранжев код за значителни превалявания и гръмотевици е в действие за 4 области в страната за 28 май. За други 18 области кодът е жълт. Това сочи информация в уеб страницата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). За 6 области в страната е в действие жълт код за мощен вятър и гръмотевици.

Оранжев код за значителни превалявания и гръмотевици е в действие за областите Плевен, Ловеч, Габрово и Велико Търново. Там се чакат гръмотевични стихии и местни краткотрайни и интензивни превалявания с количества до 40-45 mm. Ще има условия за градушки. Ще се усили северозападният вятър с пориви до 20-22 m/s.

За областите Монтана, Враца, Видин, Благоевград, Пазарджик и Пловдив е в действие жълт код за мощен вятър и гръмотевици. Там се чакат гръмотевични стихии и местни краткотрайни и интензивни превалявания с количества до 25-30 mm. Ще има и условия за градушки. В тези области се чака увеличаване напразно пориви до 20-22 m/s, като за област Благоевград се чака той да доближи до 20-24 m/s.

За областите Перник, Кюстендил, София- град, София-област, Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол, Сливен, Бургас, Шумен, Търговище, Русе, Разград, Варна, Силистра Добрич, Стара Загора в действие жълт код за значителни превалявания и гръмотевици. Там се чакат гръмотевични стихии и местни краткотрайни и интензивни превалявания с количества до 25-30 mm. Ще има условия за градушки.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР