София.Окръжна прокуратура – Благоевград предаде на съд П.Ц. (на 38

...
София.Окръжна прокуратура – Благоевград предаде на съд П.Ц. (на 38
Коментари Харесай

Окръжна прокуратура – Благоевград предаде на съд обвиняем за ПТП със загинал пешеходец в гр. Якоруда

София. Окръжна прокуратура – Благоевград съобщи на съд П.Ц. (на 38 години) по обвиняване за осъществено от него закононарушение по член 343, алинея 1, б. „ в ”, прочие 1, вр. член 342, алинея 1, прочие 3 от Наказателен кодекс, оповестиха от държавното обвиняване .
Обвиняемият П.Ц. работел като водач на товарен автомобил.
На 04.12.2020 година той доставил мебели в с. Конарско, община Якоруда, след което с ръководеното от него моторно транспортно средство тръгнал за гр. Русе.
Около 18,25 ч. мъжът минавал през гр. Якоруда, движейки се със скорост от 43 - 44 км/ч. Пътната конюнктура била усложнена - валял дъжд, асфалтовата настилка била мокра и липсвало улично осветяване.
По същото време по ул. „ Миланица “, в региона на административната постройка на ВиК, по средата на дясната пътна лента пред товарния автомобил вървял 59-годишният Л.Н.
Водачът забелязал пешеходеца, само че вместо навреме прекъсване подхванал заобикалянето му, като отклонил автомобила наляво. Въпреки подхванатите от него дейности последвал удар, предизвикал травматични увреждания на попътно движещия се Л.Н.
Обвиняемият спрял товарния автомобил и неотложно отишъл при потърпевшия. Подал сигнал на телефон 112 и уведомил за пътнотранспортното произшествие. На място пристигнали полицейски чиновници и екип за незабавна здравна помощ. Дежурен фелдшер установен гибелта на Л.Н.
От заключението на съдебномедицинската експертиза е видно, че повода за гибелта на потърпевшия е комбинирана черепно-мозъчна с гръдна контузия в резултат на удара.
Експертите, изготвили автотехническите експертизи, са безапелационни, че за обвинения е съществувала техническа опция за предотвратяването на ПТП посредством прекъсване на автомобила. От своя страна потърпевшият се движел погрешно по пътното платно на място, което не е обозначено за секване на пешеходци.
Предстои делото да продължи в съда.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР