София. Общо 167 преписки и 30 досъдебни производства са образувани

...
София. Общо 167 преписки и 30 досъдебни производства са образувани
Коментари Харесай

Общо 167 преписки и 30 досъдебни производства са образувани за нарушения на политическите права на гражданите в провелите се в два тура избори за президент и вицепрезидент

София. Общо 167 преписки и 30 досъдебни производства са формирани за нарушавания на политическите права на жителите в провелите се в два тура избори за президент и вицепрезидент. Това сочи систематизирана информация след информации на прокуратурите от страната за нарушавания и закононарушения, свързани с изборите за президент и вицепрезидент, предоставена от пресцентъра на Прокуратура на Република България . От началото на предизборната акция до 10.00 часа на 22 ноември 2021 година са формирани общо 167 преписки и 30 досъдебни производства по отношение на нарушавания на политическите права на жителите в провелите се в два тура избори за президент и вицепрезидент на Република България.

По Апелативни региони досъдебните производства, свързани с вота за президент и вицепрезидент, са разпределени както следва: АП - София - 3; АП - Бургас - 2, АП - Пловдив - 15; АП - Варна - 9, АП - Велико Търново - 1.

С оглед липса на събрани от органите на Министерство на вътрешните работи данни за осъществени закононарушения са постановени 145 отхвърли за формиране на досъдебни производства по отношение на вота за президент и вицепрезидент.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР