София. Обединението на жените социалистки (ОЖС) ще се включи много

...
София. Обединението на жените социалистки (ОЖС) ще се включи много
Коментари Харесай

Катя Николова, БСП: Обединението на жените социалистки ще се включи много активно в предизборните кампании

София. Обединението на дамите социалистки (ОЖС) ще се включи доста интензивно с редица събития в предизборните акции до края на годината. Това съобщи ръководителят на ОЖС към Българска социалистическа партия Катя Николова след днешния пленум на организацията, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия - София . На него беше изработен разбор на извършените събития и начинания от началото на 2019 година и бяха разисквани насоките за работа до края ѝ. Близо два часа продължи полемиката по въпросите, свързани с идните европейски избори. В нея дамите социалистки бяха доста дейни и споделиха хрумвания, свързани с образуване на разнообразни събития. Те означиха, че една от посоките, в които би трябвало да работят е за равно възнаграждение на труда на мъжете и на дамите. Другата извънредно значима тематика за ОЖС в Българска социалистическа партия е битката с насилието над дами и деца. Жените социалистки бяха безапелационни, че е извънредно значимо да бъде засилена още повече активността на организацията в тази посока, с цел да бъде изострено публичното внимание върху този толкоз сериозен проблем в България през днешния ден.
" Годината е под знака на две предизборни акции и два избора - за европарламент и за локални органи на властта. Периодът е извънредно значим. Напълно е допустимо да има и трети тип избори - предварителни парламентарни, както сочи общата политическа конюнктура ", разяснява Катя Николова. " Затова на днешния пленум имахме опция да чуем разнообразни отзиви и оферти за идната ни работа. Жените социалистки постоянно сме били доста дейни в активността ни за партията и откровени в полемиките за бъдещето ѝ. Много се веселя, че на този пленум видях приповдигнато въодушевление и активизиране на дамите социалистки. Те демонстрираха, че схващат голямата значимост и значителност на европейските избори и са подготвени да работят за сполучливото показване на Българска социалистическа партия на тях ", уточни тя.
Катя Николова добави, че плануваните събития и начинания са свързани с главните тематики, по които Обединението на дамите социалистки избраха да работят интензивно през 2019 година на пленума в края на предходната година - битката против насилието над дами и деца и за повече дами в политиката. " При планирането на нашата активност по време на двете предизборни акции насочихме главно вниманието си към тези две тематики ", сподели тя. " Специално за локалните избори през есента нашата подготовка стартира още от в този момент. Ще имаме доста начинания и дейности, които ще проведем дружно с неправителствени организации и цивилен структури по места. По този метод ще имаме опция да представим нашите способни и сполучливи дами и локални престижи, които заслужават да намерят място в листите за локални органи на властта като общински съветници или кметове. В хода на акцията нашата задача ще бъде да им помогнем и да ги подкрепим с организирането на разнообразни събития и начинания ", съобщи Николова.
По време на пленума на Обединението на дамите социалистки в Българска социалистическа партия Анна Славова показа концепциите и насоките, по които ПЕС - дами възнамерява да работи през 2019 година. Анна Славова, която е член на оперативното бюро на ОЖС, беше неговият представител на Конгреса на ПЕС - дами, който се организира в края на февруари в испанската столица Мадрид. " Ние съобразихме нашата работа през годината с насоките, които набеляза ПЕС на Конгреса ", изясни Катя Николова. " През април и май планираме оперативни срещи с локалните структури на ОЖС по области. Целта ни е да активизираме тяхната работа и да организираме срещи и контакти със структури на гражданското общество - женски организации, организации на хората с увреждания, на младежи и пенсионери, на еколози. Чрез тези събития и начинания ще се опитаме да представим освен на нашите членове и симпатизанти, само че и на по-широк кръг от жители предизборната платформа на Българска социалистическа партия за европейските избори ", сподели още Николова.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР