София никога не би си позволила да даде разрешение за

...
София никога не би си позволила да даде разрешение за
Коментари Харесай

Мария Габриел: Няма как да се разреши полета на Сергей Лавров, без да се знаят кои са пътуващите

София в никакъв случай не би си разрешила да даде позволение за прехвръкване през въздушното пространство на съветската делегация за срещата на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) в Скопие, без да има ясна визия за състава на делегацията, съобщи през днешния ден вицепремиерът Мария Габриел. Тя направи това конкретизиране пред български публицисти в НАТО, където взе участие в срещата на външните министри от алианса.
 
Разрешението е краткотрайно, тъкмо за срещата в Скопие, която е извънредно значима, в случай че желаеме да приказваме за бъдещето на ОССЕ, добави тя. По нейните думи българското решение е в съгласие с Европейски Съюз. Тя означи, че в делегацията първичното е имало представители, които се е наложило да бъдат изключени поради наличието им в описите със наказания на Европейски Съюз.
 
България е заинтригувана освен да има непоклатимост на Западните Балкани, само че и способства със своя опит тази непоклатимост да бъде дълготрайна. Стабилността на Западните Балкани значи непоклатимост за Европа, уточни вицепремиерът, представена от Българска телеграфна агенция.
Когато ще приказваме за участието на Украйна в НАТО, България поддържа. За нас е значимо като сътрудници да проследим страната в промените, които прави, да бъде готова за бъдещи рецесии и условията на алианса, сподели Габриел.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР