София. Необходимо е взаимният ангажимент на Европейския съюз и Западните

...
София. Необходимо е взаимният ангажимент на Европейския съюз и Западните
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов: Взаимният ангажимент на ЕС и Западните Балкани към реформи трябва да продължи

София. Необходимо е взаимният ангажимент на Европейския съюз и Западните Балкани към промени да се продължи. Това уточни министър-председателят Бойко Борисов на среща с премиера на Хърватия Андрей Пленкович, оповестиха от държавната осведомителна работа . Българският министър председател добави, че е извънредно значимо да не се загуби темпото в напъните за приобщаването на района към европейските полезности и практики и ще разчита за това и на Хърватия.
Той сподели също, че чака в процеса на поддръжка за приобщаването на западнобалканските страни към европейското семейство да има последователност, тъй като единствено по този начин може да се надгради постигнатото досега. „ Балканите имат капацитета да станат едно от най-хубавите места за живеене в Европа, в случай че всички обединим напъните и силата си към построяването на инфраструктурните планове, с цел да има икономическо развиване и разцвет за народите “, съобщи още министър-председателят Борисов.
Андрей Пленкович удостовери, че Хърватия ще инициира последваща среща на върха Европейски Съюз - Западни Балкани през 2020 година Желанието му е тя да направи обзор на напредъка по плановете, стартирали вследствие на самодейността на Българското председателство, и да даде по-нататъшен подтик на процесите на доближаване на страните от района с останалите страни в Европа.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР