София не се нуждае от счетоводно рекордни бюджети, а от

...
София не се нуждае от счетоводно рекордни бюджети, а от
Коментари Харесай

Контрера: София не се нуждае от счетоводно рекордни бюджети, а от фокус

София не се нуждае от счетоводно рекордни бюджети, а от фокус. Това значи ясни цели и съответни оферти, стъпки, ограничения, дейности за тяхното осъществяване.

Предстои разглеждането на последния бюджет на Столична община за този мандат. Както потегли от зимата на 2020г., та до в този момент - обстановката и изискванията по приемането на бюджета са невиждани, особени, странни. Минахме през санитарната рецесия, енергийната, икономическата, продължаваме в изискванията на водеща се в Европа война и задаваща се криза в някои страни от Еврозоната. През миналите четири години (от 2019) общинските съветници от давахме своите оферти по бюджета и го подкрепяхме с ясното схващане, че градът се нуждае от финансова рамка и от отговорно държание. Видяхме какво се случи и случва в страната от пролетта на 2021г. насам. Видяхме до каква степен може да ни докара политическата перверзия, политическата импотентност и управническата отпадналост. Сега имаме към този момент радикално друга обстановка, в която страната се ръководи от втория с поддръжката на първия, само че с задоволително болшинство. Видяхме и, че съществуването на болшинство не е гаранция за взимане на решения, нито пък защищава от творението на откровени управнически нелепости и простотии...

От ВМРО-София приготвяме 10 оферти, в случай че щете може и да ги наречете условия, към кмета на София и ГЕРБ по полемиките за бюджета на Столична община за 2023г. В взаимозависимост от изхода на диалозите ще вземе решение дали да поддържа бюджета. Част от тематиките, по които ще настояваме за диалози и приемане на решения са: анулацията на Наредбата за нискоемисионните зони; обезпечаване на средства за доставката на: 30 нови соло газови рейса, 60 нови съчленени газови рейсове, 10 нови двуетажни рейсове, до 30 бр. 12 и 18 метрови използвани газови рейсове ЕВРО 5 или ЕВРО 6, до 10 броя използвани двуетажни рейсове, до 10 броя туристически рейсове за витошките линии; приемане на наредбата за образованата раждаемост и обезпечаване на средствата в бюджета; обезпечаване на средства за главен ремонт на общински учебни заведения в регионите Слатина, Изгрев, Сердика, Кремиковци, Нови Искър, както и на детски градини в регионите Студентски, Сердика, Младост; увеличение на средствата за пътна сигурност и обезопасяване на рискови сектори от пътната мрежа... Това са една част от десетте целта, по които ще настояваме за полемика и съответни ограничения в бюджета.

Докладът за план за бюджет към момента не е изпратен до общинските съветници, тъй че на този стадий се осланяме единствено на думите на кмета на София и екипа й.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР