София. Най-важното, което бих направил, е да сложа ред в

...
София. Най-важното, което бих направил, е да сложа ред в
Коментари Харесай

Доц. Атанас Мангъров: Най-важното, което бих направил, е да сложа ред в справянето с епидемичната криза, защото в момента нещата са оставени на самотек

София. Най-важното, което бих направил, е да сложа ред в оправянето с епидемиологичната рецесия, тъй като сега нещата са оставени на самотек. Това сподели лидерът на листата на Политическа партия АБВ в 23-ти МИР - София град и в 3-ти МИР - Варна доцент Атанас Мангъров в ефира на " Тази заран " по бТВ .Според него би трябвало да се спре с безсмислените ограничения.

" Регионалните здравни инспекции са оставени на процедура да вършат каквото си желаят -когато корабът потъва, всеки човек за себе си. Тук би трябвало да се постави ред и второто нещо е да се промени системата на опазването на здравето ", сподели доцент Мангъров.

" Когато човек слуша това, което се прави, остава с усещането, че ние сме необятна страна, в окято има области, които нямат нищо общо една с друга. Така или другояче ние сме една доста дребна страна и това, че всеки е е оставен да прави, каквото си желае, демонстрира, че няма проект, не се знае какво да се прави в действителност ", съобщи още доцент Атанас Мангъров.

" Да, стига да има ваксини, тъй като сега ваксини няма. Тук се сподели нещо, че ние не сме внесли ваксинви, тъй като чакаме еди-кой си да ни позволи. Ние сме суверенна страна. Нищо, че сме в границите на Европейски Съюз и в случай че искахме да вкараме ваксини, щяхме да ги вкараме по този начин както някои други страни, които са в Европейски Съюз и го направиха. Ние бяхме единствената страна в Европейски Съюз, която в продължение на 20 години нямаше ваксина за варицела. Ние просто не искахме да я вкараме ", разяснява доцент Мангъров. " Ваксини няма, колкото и да се пробвате да управлявате нещо, което го няма, не може да го управлявате, тъй като го няма ", добави още доцент Мангъров.

Според него това, което може да се направи, е да се види, че тези ограничения, които се постановат, са потвърдено неефективни.

Доц. Мангъров и разяснява промените, които са нужни в опазването на здравето.
" Това, което би трябвало да се направи, е преди всичко да се раздели заплащането на медицинския труд от заплащането на цената на лекуването. Това е най-важното. В момента се получава това, че хора, които работят по хиперфинансирани клинични пътеки, стават милионери. Начинът на събирането на средствата за опазването на здравето би трябвало да става не със здравни осигуровки. Имаме към 1 млн. и 400 хиляди души, които не си заплащат осигуровките. Третото нещо, което би трябвало да се направи, е да се сплоти доболничната с болничната помощ, тъй като това сега е неприятно ", съобщи още доцент Мангъров.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР