София. Национална компания индустриални зони (НКИЗ) продължава да развива своите

...
София. Национална компания индустриални зони (НКИЗ) продължава да развива своите
Коментари Харесай

Антоанета Барес, НКИЗ: Продължаваме да разширяваме индустриалните си паркове

София. Национална компания индустриални зони (НКИЗ) продължава да развива своите терени. Преди седмица Министерски съвет позволи апортиране на нови терени за разширение на Индустриален и логистичен парк Бургас, сподели Антоанета Барес, изпълнителен шеф на НКИЗ, в изявление пред Дарик радио, оповестиха от пресцентъра на НКИЗ .
„ На 28 февруари 2019 година Министерски съвет взе решение за апортиране на 7 парцела частна държавна благосъстоятелност от Южна промишлена зона в НКИЗ, а след това и за апортирането им от НКИЗ в Индустриален и логистичен парк Бургас. Става дума за над 500 дка. Това се наложи, защото съществуващите терени са изчерпани поради огромния интерес от вложители “, изясни изпълнителният шеф на НКИЗ. Според Антоанета Барес следва обединяването на терените и пускане на работа по инфраструктурата, с цел да може земята да се предлага на вложители. Тя означи, че НКИЗ и община Бургас имат сполучлив взаимен план, което спомага за реализацията на 35 капиталови плана с обезпечени вложения 73 млн. лв. и 726 новооткрити работни места. „ Най-големият вложител е „ Сигматек “, който ще вложи вложения в построяването на Научно-изследователски и индустриален комплекс за ремонт и преработване на части и съставни елементи за самолетни мотори на стойност 50 млн. лв. “, сподели още Барес.
Разширяването с терени на изчерпаните зони обаче изисква и създаване на подобаваща инфраструктура. „ Затова основната задача на НКИЗ е да изберем реализатори за проектирането и построяването на тази инфраструктура. Още през февруари 2019 година публикувахме нашата социална поръчка за планиране и строителство на инфраструктурата във всички наши зони. За да има цялостна бистрота и опция за това повече компании да се включат в осъществяване на плановете, ние сме оповестили поръчката като рамково съглашение “, изясни Антоанета Барес пред Дарик радио. Идеята е да се изберат най-малко трима участника, с които да бъде подписано рамково съглашение. И след това те ще бъдат избирани за всеки съответен обект. „ По този метод от една страна ще сe подсигурява бързо и навременно осъществяване на поетите към вложителите задължения, без да имаме проблем с обжалването на процедура, въпреки това ще имаме бързо планиране и създаване. Тоест ще имаме избор сред няколко компании, които да осъществят съответния план “, сподели Антоанета Барес. „ Изминалата 2018 година е най-успешната за НКИЗ, като сдружението е за първи път на облага от активността си ", акцентира Барес.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР