върху хляба е популизъм. Това каза икономистът Георги Вулджев пред

...
върху хляба е популизъм. Това каза икономистът Георги Вулджев пред
Коментари Харесай

Таванът на надценката за хляба - популизъм и административна тежест за бизнеса

върху хляба е популизъм. Това сподели икономистът Георги Вулджев пред Българска национална телевизия. Такива ограничения в никакъв случай не работят за понижение на цената, по думите му. Искано ли е мнение на Комисия за защита на конкуренцията по отношение на тази самодейност, попита той и напомни, че регулаторът постоянно се е противопоставял на сходна мярка.

Според него политически обединения се пробват да покажат, че работят в интереса на хората, по мнението му. По никакъв метод това с надценката няма да сработи, уверен е икономистът. Не разбирам какво притиска политиците да фиксират надценката в случай, че инфлацията не е висока, акцентира Вулджев.

Димитър Бакалов , хлебопроизводител, счита, че е неточност надценката за хляба да е оптимално 15%. Това ще усложнени счетоводството на компаниите. Кой ще управлява това нещо, попита той и разяснява, че компаниите създават няколко типа самун. Според него тази мярка, въведена от Народното събрание в последния му работен ден, ще оскъпи разноските на производителя, само че няма да има оскъпяване на хляба .

Всеки търси нишата в пазара, която му разрешава да работи, съгласно Бакалов. Ако Данък добавена стойност се върне на 20%, ще има отражение в цената на насъщния, по думите му. В пазарната стопанска система не би трябвало да има никакви тавани, пазарът дефинира цената, безапелационен е Димитър Бакалов.
 Депутатите удължиха нулевата ставка за хляба до края на годината
Депутатите удължиха нулевата ставка за хляба до края на годината

Това реши бюджетна комисия в последното си заседание
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР