София. Над 200 ученици и преподаватели от професионални гимназии в

...
София. Над 200 ученици и преподаватели от професионални гимназии в
Коментари Харесай

Над 200 ученици и преподаватели от професионални гимназии в Западна България взеха участие в третото издание на инициативата „Седмица на възможностите“ в ЧЕЗ

София. Над 200 възпитаници и преподаватели от професионални гимназии в Западна България взеха присъединяване в третото издание на самодейността „ Седмица на опциите “ в ЧЕЗ, която се организира онлайн през интервала 22 - 25 ноември 2021 година Това оповестиха от пресцентъра на ЧЕЗ . Опитните специалисти на ЧЕЗ Разпределение описаха на учениците какви са новостите в енергийния бранш, какви благоприятни условия дават новите технологии и какви детайли се инсталират по мрежата за възстановяване успеваемостта ѝ.

Пред учениците беше показан планът на ЧЕЗ Разпределение за цифровизация на електроразпределителната мрежа. Те се срещнаха с проектите на сдружението за развиване на мрежата. Експертите направиха обзор на системите за отчитане на електрическа енергия и внедряването на нови технологии в тях. Учениците схванаха какви умения и качества е належащо да имат, с цел да станат един ден част от екипа на ЧЕЗ Разпределение. Беше направена проява на проучване на мрежата на ЧЕЗ Разпределение с дрон.

По време на Седмица на опциите в ЧЕЗ се организира и кръгла маса. На нея преподаватели в гимназиите, шефове и представители на ЧЕЗ разискаха сполучливите решения и образци при онлайн образованието в професионалните гимназии. Преподавателите означиха постигнатия позитивен резултат от видеоуроците и поздравиха ЧЕЗ за готовността да провежда образование на учители на тематика новите технологии в електроенергетиката.

„ Вярвам, че дружно можем да бъдем сполучливи, тъй че професионалното образование да получи своето справедливо самопризнание и професионалните гимназии да усилят своя банкет и да подобрят подготовката на младите експерти, от които фирмите се нуждаят “, съобщи при закриване на кръглата маса Евгения Накова, шеф „ Човешки запаси “ в ЧЕЗ България.

Инициативата Седмица на опциите в ЧЕЗ е част от дълготрайната тактика на ЧЕЗ за поддръжка на професионалното обучение в България. Повече информация може да се откри на профилирания уебсайт „ Енергия за бъдещето “ ().
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР