София. На 5 май в Южния парк ще се проведе

...
София. На 5 май в Южния парк ще се проведе
Коментари Харесай

София: В Южния парк ще се проведе турнир по конен спорт „Купа София“ на 5 май

София. На 5 май в Южния парк ще се организира първият градски шампионат по конен спорт. Това оповестиха от пресцентъра на Столична община . Събитието се провежда със съдействието на Столичната община.
В годината, когато София е Европейска столица на спорта, по образеца на градове като Париж, Берлин, Лондон, Виена, Монако и даже Ню Йорк, шампионатът е проведен на място, където хора намират развлечение и почивка за цялото семейство. Входът за събитието е свободен.
Градските шампионати са с дълга история и съставляват вълнуващо представление и прекарване – паралелно с градската среда феновете се радват на мощта, благородството, хубостта и гения на исторически най-древните сътрудници на хората в тяхното развиване – конете.
Събитието в съботния 5 май включва съревнование по прескачане на трудности и проява на обездка - дисциплината която разкрива най-изящните придвижвания, реализирани по едно и също време кон и ездач. В организацията взе участие Българска федерация по конен спорт и конна база „ НИЕСА “.
Най-силните български състезатели в дисциплината „ Прескачане на трудности “ към този момент се записаха, а измежду участниците са също децата-шампиони на България и призьори от балкански шампионати.
За всички феновете на конете, които желаят да усетят близостта с животните е планувано настрана пространство, където най-малките могат да се качват на понита, да се допрян до огромните коне-спортисти; да се снимат, да получат подписи от състезателите, да черпят животните с обичани конски лакомства – захарчета, моркови, ябълки.
Турнирната стратегия ще протече в часовете сред 11.00 и 16.00 часа, достъпът за аудитория е изцяло свободен и всеки може да избере къде да застане и кой стадий от конкуренцията или от демонстрационната стратегия да наблюдава.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР