София. На 19 април (четвъртък) от 09:00 часа българският комисар

...
София. На 19 април (четвъртък) от 09:00 часа българският комисар
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов открива ключов форум в София за развитието на суперкомпютрите в Европа, на 19 април

София. На 19 април (четвъртък) от 09:00 часа българският комисар по цифровата стопанска система и общество Мария Габриел и министър-председателят на България Бойко Борисов ще открият в столицата интернационална конференция под надпис " Формиране на цифровото бъдеще на Европа: Високопроизводителни калкулации за научни и промишлени приложения в извънреден мащаб ". Това оповестиха от пресцентъра на Представителството на Европейска комисия в България .
Конференцията съставлява основен миг в процеса за оформянето на цифровото бъдеще на Европа. Българският еврокомисар ще показа предлагането на Европейската комисия за взаимната самодейност EuroHPC, за основаването на която работи интензивно през последните месеци.
Събитието се провежда взаимно от Европейската комисия и Министерството на образованието и науката в границите на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. То ще събере представители на институциите на Европейски Съюз, национални, районни, локални обществени органи, представители на университетските среди, вложители и други заинтригувани страни.
Форумът ще се организира в Зала 2 / Театър Азарян / на Националния замък на културата – входът е в подлеза на НДК.
Уважаеми сътрудници, след откриването комисар Мария Габриел ще даде къс брифинг за медиите от 9.50ч, във фоайето пред против излаз 1-3 на залата.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР