София. Н.В. цар Симеон II прие в двореца Врана“ главния

...
София. Н.В. цар Симеон II прие в двореца Врана“ главния
Коментари Харесай

Н.В. цар Симеон II прие в двореца „Врана“ главния мюфтия д-р Мустафа Хаджи

София. Н.В. цар Симеон II одобри в двореца „ Врана “ основния мюфтия доктор Мустафа Хаджи. Това съобшиха от пресофиса на Н.В. Цар Симеон II. На срещата участва и основният секретар на Мюсюлманското вероизповедание господин Джелал Фаик.

Беше разисквана настоящата политическа обстановка в страната, преброяването на популацията, което ще предопредели финансирането и политиките на Мюсюлманското вероизповедание. Акцент в диалога беше образованието и възпитанието на младежите.

Двете страни препотвърдиха позицията си, че популацията на България би трябвало да бъде насърчавано да се имунизира против COVID-19, с цел да можем час по-скоро да се върнем към естествения си метод на живот.

Припомняме, че през 2018 година Н.В. Цар Симеон II получи почетната премия на Висшия мюсюлмански съвет за принос за развиването на мюсюлманското вероизповедание и мюсюлманската общественост в България.

Отличието е в символ на самопризнание за толерантното отношение към мюсюлманите по време на мандата на Царя като министър председател. Негово Величество е първият министър-председател, който назначава за министър мохамеданин, както и първият министър председател, приел покана за вечеря ифтар по случай свещения за мюсюлманите месец Рамазан.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР