София. Можем да намерим подходящите сектори и правилната бизнес ориентация

...
София. Можем да намерим подходящите сектори и правилната бизнес ориентация
Коментари Харесай

Заместник-министър Деница Николова разговаря с вицепремиера на Република Узбекистан Нодир Отажонов

София. Можем да намерим подобаващите браншове и вярната бизнес ориентировка сред нашата страна и Република Узбекистан, които да допринесат за увеличение на стокообмена сред двете страни, от една страна, и от друга – до повишаване на двустранните вложения. Това сподели заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Деница Николова на среща с вицепремиера на Република Узбекистан Нодир Отажонов, оповестиха от пресцентъра на министерството . Двамата разговарях през днешния ден в границите на работна аудиенция на узбекска делегация.
В хода на диалога бяха разисквани опциите за разширение на съдействието сред България и Узбекистан и вероятностите за поощряване на двустранните бизнес ползи.
„ Трябва да търсим подобаващи взаимни планове, които в къси периоди да изпълним. Затова е значимо още в границите на идната година да организираме съвещание на Междуправителствената българо-узбекска комисия за икономическо и научно-техническо съдействие, чийто съпредседател от българска страна е министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков. Фокус на съвещанието би трябвало да бъде привличането на верните двустранни сътрудници, със съответните ведомства, които да начертаят проект за деяние за интервал от една година и да набележат съответни по-дългосрочни цели “, изясни Деница Николова.
Тя акцентира, че положителни благоприятни условия за сполучливо съдействие сред България и Узбекистан има в региона на строителния бранш и производството на строителни материали.
„ Отворени сме да търсим нови инженерни решения и нови технологии, които да бъдат внедрявани в България и да се осъществят посредством плановете, които изпълняваме на национално и районно равнище “, изясни още заместник-регионалният министър.
Тя изрази подготвеност Министерството на районното развиване и благоустройството да направи всички вероятни стъпки за реализиране на действителни резултати и за стимулиране развиването на двустранните връзки.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР