София. Много е важно, че първата характеристика на мнозинството, което

...
София. Много е важно, че първата характеристика на мнозинството, което
Коментари Харесай

Христо Иванов, „Демократична България“: Мнозинството, което се очертава, ще може да функционира самостоятелно без носителите на корупционния вирус ГЕРБ и ДПС

София. Много е значимо, че първата характерност на болшинството, което стартира да се обрисува, е, че то ще може да действа независимо без Движение за права и свободи и ГЕРБ, т.е. без тези политически обединения, които са носители на корупционния вирус. Това сподели Христо Иванов от „ Демократична България “ по време на консултациите при президента за сформиране на държавно управление, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ .
„ Надявам се, че този път ще имаме триумф и дружно ще излъчим ръководство. Колкото и сложен да наподобява процесът по образуване на това ръководство, той е една концепция по-лесен, тъй като всички са наясно, че няма къде да се върви. Въпросът е по какъв начин ще съумее да действа то по-късно. Това ръководство обезпечава на страната не просто постоянно държавно управление, което е доста значимо, само че и опцията да стартираме смяната. Промяната не би трябвало да се преглежда като промяна на един с различен, а дълбока промяна на това по какъв начин се ръководи “, сподели още той.

По думите му идната опция пред това ръководство е рестартът на Прокуратурата и Висшия правосъден съвет.
„ Това няма да е просто. За да е трайно и надълбоко, ще изисква и по-големи болшинства. Ще работим за това да има конституционна смяна. Не просто да бъде излъчен нова състав на Инспектората или на Висш съдебен съвет и не просто да се опитаме да окажем публично въздействие върху Иван Гешев да си подаде оставката, тъй като това би трябвало да се случи. Това ръководство ще може да стартира модернизацията и трансформацията на администрацията. Ще може да направи значими стъпки в доста връзки, само че ще бъде мъчно поради извънредно хетерогенния темперамент на болшинството, което се образува. „ Демократична България “ влиза в това болшинство с желание да внесем в него капитала на нашата групировка. Този капитал не е наш, а на общността, която дълги години се бори за тази смяна “, добави Христо Иванов.

Той съобщи, че от „ Демократична България “ ще отстояват евроатлантическата ориентировка на България, в това число присъединението на страната ни към Еврозоната в уречените периоди.
Теодора ПАВЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР