София. Младите хора на България ни дават много със своята

...
София. Младите хора на България ни дават много със своята
Коментари Харесай

Вицепрезидентът Илияна Йотова: Младите хора гледат на живота отвъд стереотипите и клишетата, това ни трябва

София. „ Младите хора на България ни дават доста със своята сила и упоритост, със смелостта да отстояват себе си, да пазят позициите си със съществени причини. Най-ценното – умеят да гледат на живота оттатък стандартите и клишетата. “ С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова се обърна към учениците, взели участие в Международната премия на херцога на Единбург, оповестиха от прессекреатът на президента. На публична гала в Националния исторически музей вицепрезидентът Йотова и посланикът на Англия в България Роб Диксън отличиха 31 български възпитаници, постигнали златно и сребърно равнище в премията.

Създадената през 1956 година Награда на херцога на Единбург е интернационална стратегия, в която младежи на възраст от 14 до 24 година, благодарение на водачи, реализират цели, сложени от самите тях. В трите равнища на програмата – бронзово, сребърно и златно, младежите провокират себе си в разнообразни сфери и по този начин получават умения и качества, които способстват за тяхното личностно развиване и интензивно присъединяване в общността, в която живеят. Инициативата се провежда в 160 страни. В България се организира под патронажа на президента Румен Радев.

В приветствието си вицепрезидентът показа, че постоянно е работила с младежи поради тяхната сила и ексцентричен взор. „ Едни от най-успешните начинания, които съм провела през цялата си кариера, са дружно с младежи. Именно с английското посолство си партнираме в самодейността „ Посланик за един ден “, която построява водачи “, уточни Илияна Йотова.

Вицепрезидентът дефинира Международната премия на херцога на Единбург като мощен тласък за развиването на младежите, който им оказва помощ да опознаят себе си и света, дава им опция да открият свои неподозирани качества и умения. Илияна Йотова цитира Виктор от София, отличен през 2020 година, съгласно който програмата учи на отговорност към себе си и към другите.

Своето самопризнание вицепрезидентът изрази към всички, които развиват и поддържат влиятелната интернационална самодейност. „ Вие сте осъзнали, че най-ценна е инвестицията в нашите деца. Давате най-нужното за всеки младеж – подадената ръка за поддръжка и кураж за огромни фантазии “, посочи Илияна Йотова.

Вицепрезидентът поздрави участниците от името на президента Румен Радев.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР