София. Младежите от Сдружението на олимпийските отбори по природни науки

...
София. Младежите от Сдружението на олимпийските отбори по природни науки
Коментари Харесай

79 медала спечелиха през 2021 г. националните ни отбори по природни науки, подкрепени от дарителската кампания Операция „Жълти стотинки“ на Vivacom, която се провежда за 10-ти път

София. Младежите от Сдружението на олимпийските тимове по естествени науки продължиха да потвърждават своите качества пред целия свят, печелейки влиятелни медали. През 2021 година достиженията им бяха потвърдени на 16 авторитетни надпревари – интернационалните, европейски и балкански олимпиади по химия, физика, информатика, математика, биология, филология, астрономия и астрофизика. В рамките на миналата година българските национални олимпийски тимове по естествени науки завоюваха общо 79 медала, измежду които 13 златни, 30 сребърни и 36 бронзови, както и една почетна грамота. Това оповестиха от пресцентъра на Vivacom .

За съпоставяне през 2020 година броят на оценките е 53 (8 от които златни), а през 2019 година - 76 медала (сред тях 12 са златни). От 1959 година насам, когато се организира първата олимпиада - тази по математика, България е натрупала над 1100 оценки.

Българските национални се образоваха, подготвяха и състезаваха в необикновена конюнктура. Макар семействата от Европа и Азия да бяха само виртуални, това не попречи на най-хубавите ни възпитаници да показват България извънредно почтено. И макар че церемониите по разкриване и награждаване се осъществяваха в онлайн платформи, а медалите се доставяха по пощата - заслужените оценки приказват сами за себе си.

С тези международни самопризнания българските възпитаници още веднъж слагат страната ни на международната карта на бъдещите очаквания в сферите на разнообразни научни дисциплини. За да продължат своето развиване и напредък, зад тях застава и най-голямата благотворителна самодейност на Vivacom – Операция „ Жълти стотинки “, чието 10-то издание тече сега и ще продължи до края на януари т.г.

Събраните средства ще бъдат дарени на Сдружението на олимпийските тимове по естествени науки (СООПН). Те ще се употребяват за образования, лабораторни занимания, обезпечаване на лектори, създаване на задания и профилирана подготовка по съответните научни дисциплини.

Средствата за сдружението се набират в касичките на Операция „ Жълти стотинки “, позиционирани в магазините на Vivacom и в комерсиалните обекти на сътрудниците на акцията. Другите способи за подаяние са, посредством изпращане на SMS с текст DMS OLYMP на номер 17 777, през цифровият портфейл Pay by Vivacom от меню „ Изпрати “, секция „ Дари с Pay by Vivacom ” или непосредствено на дарителската сметка на Сдружението на олимпийските тимове по естествени науки (СООПН) в Банка ДСК, IBAN: BG39STSA93000021807995.

„ Изключително съм горда, че за поредна година българските младежи потвърдиха на света своите качества. На съвсем всяко съревнование има извоювано отличие, като има няколко специфични момента, които заслужават внимание - България резервира 5-ото място в света по сбор медали по информатика, а тимът по биология означи най-големия си триумф до момента с два златни, един сребърен и един бронзов орден. Щастлива съм, че дружно с Vivacom и всички донори можем да насърчим и подкрепим триумфите на тези интелигентни младежи с Операция „ Жълти стотинки “, която към този момент над 10 години поддържа обществени дела в името на деца и младежи ”, сподели Веселка Вуткова, шеф „ Корпоративни връзки “ на Vivacom.

Операция „ Жълти стотинки ” се осъществя в партньорство с Българския дарителски конгрес и с поддръжката на редица корпоративни и медийни сътрудници, които застават зад тази идея.

Повече информация за акцията на.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР