София. Министерството на младежта и спорта организира международен семинар Предотвратяване

...
София. Министерството на младежта и спорта организира международен семинар Предотвратяване
Коментари Харесай

Министерството на младежта и спорта събира елита в борбата с употребата на допинг на международен семинар

София. Министерството на младежта и спорта провежда интернационален семинар „ Предотвратяване на използването на допинг в професионалния и в спорта за всички посредством образование и следствие “ на 24 и 25 януари в София, като част от интензивностите си за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз (ЕС). Това оповестиха от пресцентъра на министерството . Над 120 представители на интернационалните организации, свързани с антидопинга, представители на страните-членки на Европейски Съюз и на антидопинговите организации от Европа, както и представители на спортните федерации в България ще участват на семинара. Представени са 25 антидопингови организации и 14 държави-членки на Европейски Съюз. Борбата с използването на допинг е един от главните цели в областта на Спорта на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.
Семинарът ще бъде открит от министъра на младежта и спорта и член на Управителния съвет на Световната антидопингова организация (WADA) Красен Кралев и заместник-генералният шеф по обучение и просвета в Европейската комисия Йенс Нийманд Кристенсен. Част от участниците в семинара са заместник-генералният шеф на WADA Роб Кьолер, вице-президентът на МОК и член на Управителния съвет и Изпълнителния комитет на WADA проф. доктор Угур Ерденер, ръководителят на комисията CAHAMA в Съвета на Европа Рафал Пиечота, изпълнителният шеф на iNADO (Организацията на националните антидопингови организации) Греъм Стийл, създателят на iNADO Джоузеф де Пенсие и Клемент де Майард от Дирекция „ Антикорупция и финансови закононарушения “ в Интерпол. Общо 25 лектори от разнообразни страни и организации ще разискват опциите за попречване на използването на допинг посредством образование. Обучението има за цел да спомага за разширение на знанията за следствията - етични, законови, здравословни и обществени от използването на допинг. Презентация на тематиката ще изнесе зам.-генералният шеф на WADA Роб Кьолер. Особено тревожни са данните за все по-ранната възраст, при която спортуващите в свободното време стартират да използват допинг, по тази причина тематика на разискванията ще бъдат и профилирани антидопингови стратегии, които обгръщат и спортуващите в свободното време, възпитаници и фитнес инструктори, жители. Разследването играе значима роля в ограничение разпространяването и използването на допинг и сплотява напъните в налагане на нормативни и регулативни ограничения, които да бъдат ориентирани към понижаване на производството, трафика и потреблението на неразрешени средства и способи. Ще бъде показан опитът на антидопинговите организации и съдействието им с Интерпол.
Семинарът „ Предотвратяване на използването на допинг в професионалния и в спорта за всички посредством образование и следствие “ се съфинансира по стратегия Еразъм + на Европейския съюз.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР