София. Министерският съвет одобри доклада с резултатите от заседанието на

...
София. Министерският съвет одобри доклада с резултатите от заседанието на
Коментари Харесай

Правителството одобри резултатите от първото за 2022 г. заседание на Съвет „Общи въпроси”

София. Министерският съвет утвърди отчета с резултатите от съвещанието на Съвет „ Общи въпроси ” (СОВ), което се организира на 25 януари 2022 година в Брюксел, оповестиха от държавната осведомителна работа . България бе показана от заместник-министъра на външните работи Ирена Димитрова.

Съветът организира полемика по целите на Френското председателство за първите шест месеца на 2022 година Председателството слага акцент върху върховенството на закона, Конференцията за бъдещето на Европа, укрепването на изборния либерален развой, координацията по противодействието на COVID-19.

Министрите разискаха също законодателния пакет „ Укрепване на демокрацията и честност на изборите ”. Пакетът цели повече бистрота на политическия и избирателен развой в Европейски Съюз и се планува да влезе в действие преди идващите избори за Екологичен потенциал през 2024 година
СОВ беше осведомен с последните развития по Конференцията за бъдещето на Европа, както и в връзките EC-Обединеното кралство, свързани с използването на Протокола за Северна Ирландия.
СОВ организира полемика по отношение на координацията на ниво Европейски Съюз по противодействието на COVID-19.

Приета беше проверката на Препоръката на Съвета за ограниченията за пътешестване в границите на Европейски Съюз, чиято цел е да улесни безвредното и свободно придвижване на жители в Съюза.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР