София. Министърът на правосъдието Надежда Йорданова проведе среща с посланика

...
София. Министърът на правосъдието Надежда Йорданова проведе среща с посланика
Коментари Харесай

Министър Йорданова се срещна с посланика на Федерална Република Германия в България

София. Министърът на правораздаването Надежда Йорданова организира среща с посланика на Федерална Република Германия Н.Пр. господин Кристоф Айхорн, оповестиха от Министерството на правораздаването. Негово превъзходителство поздрави министъра с назначението ѝ на поста и пожела триумф в осъществяването на сложните и виновни задания в региона на правораздаването, както и на новоизбраното държавно управление.

Министър Йорданова срещна госта с активността на министерството по главните детайли на правосъдната промяна, както и с плануваните законодателни промени и вероятните промени на Конституцията. Тези промени тя дефинира като от дълго време предстоящи, както от българските жители, по този начин и от интернационалните сътрудници на България, като задачата им е да бъдат изпълнени съществени рекомендации на Европейския съюз и Съвета на Европа.

Министърът на правораздаването изрази вяра, че в почналия спор присъединяване ще вземат всички политически партии, тъй като той не е партиен, а народен приоритет. Друг изключително значим въпрос, част от дневния ред на министерство, е Планът за възобновяване и резистентност, включващ ограничения, гарантиращи върховенството на правото.

От страна на посланика беше дадена висока оценка за напъните на министъра за започване на действителна правосъдна промяна, основаване на механизъм за отчетност на основния прокурор и преструктурирането на КПКОНПИ. Той приветства изменението на законодателната уредба по отношение на противодействието на домашното принуждение, като го дефинира като извънредно навременно.
Посланик Айхорн прояви специфичен интерес към промяната в юридическото обучение, която министерството организира и я дефинира като нужна, заявявайки подготвеност за поддръжка и шерване на скъп опит. Очертани бяха благоприятни условия за съдействие и взаимни дейности в региона на върховенството на правото и възстановяване на достъпа до правораздаване на жителите.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР