София. Министърът на отбраната Красимир Каракачанов участва днес, 5 юни,

...
София. Министърът на отбраната Красимир Каракачанов участва днес, 5 юни,
Коментари Харесай

Министър Красимир Каракачанов участва във валидирането на юбилейна пощенска марка, посветена на 30-та годишнина от космическия полет на Александър Александров

София. Министърът на защитата Красимир Каракачанов взе участие през днешния ден, 5 юни, във валидирането на юбилейна пощенска марка, отдадена на 30-та годишнина от галактическия полет на Александър Александров на орбитален комплекс „ Мир “. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на защитата .
„ С валидирането на пощенската марка се дава справедливо самопризнание към полета на българския космонавт – това знаково събитие, с което България става шестата галактическа страна в света. Годишнината от полета на Александър Александров – ученик на българските Военновъздушни сили, провокира горделивост, а достижението е образец за подражателство за младите генерации “, съобщи министър Каракачанов.
Юбилейната марка е в тираж от 10 100 броя, а неин създател е художникът Емил Христов. Церемонията по валидирането на юбилейната марка се организира в Информационния център на Министерството на защитата и в нея участваха ръководителят на парламентарната Комисия по защита Константин Попов, ръководителят на Съюза на българските филателисти Спас Панчев, посланикът на Казахстан в България Н. Пр. Темиртай Избастин, представители на посолството на Руската федерация в България, заместник-командирът на Военновъздушни сили бригаден военачалник Петьо Мирчев, офицери от Военновъздушни сили.

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР