София. Министърът на околната среда и водите Нено Димов, изпълняващият

...
София. Министърът на околната среда и водите Нено Димов, изпълняващият
Коментари Харесай

МОСВ: Враца и Стара Загора изпълняват мерки за екологичен транспорт със средства по ОПОС

София. Министърът на околната среда и водите Нено Димов, изпълняващият длъжността кмет на Община Враца Мария Попова и шефът на „ Тролейбусен превоз - Враца “ ЕООД Виктория Начева подписаха контракт за модернизиране на градския превоз в Общината. По плана ще бъдат закупени 13 нови електрически рейса и 9 нови тролейбуса за потребностите на публичния превоз на община Враца. Предвижда се доставка и монтаж на 13 станции за постепенно зареждане на рейсовете и една станция за бързо зареждане. Експлоатацията на новите транспортни средства ще се усъвършенства посредством внедряване на интегрирана система за ръководство на превоза за електронно таксуване и за информация на пасажерите в действително време. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на околната среда и водите .
Проектът е финансиран по Оперативна стратегия „ Околна среда 2014-2020 година “ (ОПОС). Общият размер на инвестицията е 32 млн. лева ОПОС обезпечава 26 млн. лева С осъществяването на плана ще се понижи количеството излъчвания на фини прахови частици (ФПЧ10) с източник превоза – от 0,37 на 0,18 тона на година. Реализирането на дейностите ще способства за възстановяване качеството на атмосферния въздух за близо 51 000 поданици на община Враца. Срокът за осъществяване на дейностите е 30 месеца.
Министър Димов подписа и контракт за възстановяване качеството на публичния превоз в Стара Загора с изпълняващия длъжността кмет на общината инж. Янчо Калоянов и шефа на „ Тролейбусни и автобусни транспорти “ ЕООД инж. Димитър Авджиев. По плана ще бъдат доставени нови 33 електрически рейса и 18 двойни зарядни станции. На територията на тролейбусното хранилище ще бъдат построени две комплектни трансформаторни станции с прилежащата към тях закрита разпределителна за зареждане на зарядните станции.
С осъществяването на ограниченията по този план количеството ФПЧ10 ще се понижи с 0,72 тона годишно, което ще усъвършенства екологичните характерности за над 130 000 поданици на Стара Загора. Общата инвестиция е близо 53,8 млн. лева, като ОПОС обезпечава безплатно 44,9 млн. лева Срокът за осъществяване на дейностите е 40 месеца.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР