София. Министърът на младежта и спорта Красен Кралев проведе работна

...
София. Министърът на младежта и спорта Красен Кралев проведе работна
Коментари Харесай

Алана Армитаж, рег. директор за Източна Европа към Фонда за население на ООН: България е доказан лидер в региона и света в сектор „Младеж“

София. Министърът на младежта и спорта Красен Кралев организира работна среща с районния шеф за Източна Европа и Централна Азия към Фонда за население и развиване на Организация на обединените нации Алана Армитаж. Това оповестиха от пресцентъра на министерството . Г-жа Армитаж е в България, с цел да се включи в Европейската младежка конференция, проведена от Министерство на младежта и спорта (ММС) като основно събитие в границите на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. На срещата участваха заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева, Марта Дяволова – районен консултант към Фонда за население и развиване на Организация на обединените нации и ръководителят на работна група „ Младеж “ към Съвета на Европейски Съюз Петър Младенов.
Основна тематика на диалога беше официализирането на партньорството на страната ни с Регионалния офис на фонда на Организация на обединените нации за население и развиване в областта на младежта, което ще сложи България в ролята на водеща страна по младежките въпроси в международен мащаб. Министър Кралев и Алана Армитаж се договориха, че ще започва формулирането на основите на партньорството и подготовката за подписването на Меморандум за съгласие в областта на младежта сред Министерството на младежта и спорта и Фонда на Организация на обединените нации за развиване (УНФПА).
Регионалният шеф за Източна Европа към Фонда за население и развиване на Организация на обединените нации изрази своето удивление по отношение на метода, по който България управлява своето председателство на Съвета на Европейски Съюз. Г-жа Aрмитаж съобщи пред министър Кралев, че се правят оценка високо целите на Българското председателство в бранш “Младеж ” предвид на възходящата демографска рецесия в Европа и значимостта на това младежите да вземат участие в построяването на спокойно и несъмнено общество. По думите й, с помощта на българското държавно управление страната ни се е потвърдила като водач в насърчаването на младежкото развиване и присъединяване в района и в света.
“Европейският юношески конгрес е извънреден образец за младежко включване. Енергията измежду всички тези 250 участници от цяла Европа е вдъхновяваща. Изключително похвално е, че са включени и младежи от Западните Балкани и Източното партньорство. Адмирираме метода, по който България се демонстрира като водач в района и поставя старания за приобщаването на тези страни към общите полезности – това е приоритет и за Фонда за население и развиване към Организация на обединените нации ”, безапелационна бе Алана Армитаж.
Министър Кралев и госпожа Армитаж подчертаха положителното съдействие сред ММС и Фонда и споделиха своите хрумвания по какъв начин да се затвърди партньорството им в бранш “Младеж ”. Бяха разисквани редица европейски, национални планове и юношески планове, които биха могли да бъдат предмет на съдействие в бъдеще. Беше изтъкнато и въздействието на спорта като определящ фактор за включването на младежите и на хората в неравностойно състояние към дейната част от популацията на всяка страна.
“Можете да продължите въздействието, което имате сега в района най-много посредством тактиката си за приобщаване на Западните Балкани, чрез Председателството на Съвета на Европейски Съюз, с поддръжката на Организация на обединените нации в развиването на политики за младежите и за справяне с демографския проблем. Уверени сме в експертизата на българското държавно управление и на Министерството, което ръководите, тъй като тя е неведнъж потвърдена ”, обърна се районният шеф на Фонда за Източна Европа към Красен Кралев.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР