София. Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов посрещна лично

...
София. Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов посрещна лично
Коментари Харесай

Министър Андрей Кузманов посрещна лично олимпийската ни шампионка Стойка Кръстева на родна земя

София. Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов посрещна персонално олимпийската шампионка Стойка Кръстева при завръщането ѝ от Игрите в Токио на летище „ София “. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството . Министърът поздрави златната медалистка и нейния треньор Борислав Георгиев за огромния триумф на олимпийския боксов кръг, провокирал национална горделивост у всеки българин.

„ С голяма наслада Ви приветствам за Вашето чудесно показване и безапелационно извоюваната купа. Вие показахте пред света силата на българския състезателен дух. България се гордее с Вас!, “ сподели министър Кузманов при стъпването на Стойка Кръстева на родна земя и й сервира букет рози.

„ Чувствам се горда, щастлива и с основни букви българка. Радвам се, че съм предиздвикала целия свят да стане на крайници и да слуша българския химн “, показа олимпийската ни шампионка.

По пътя към олимпийския връх Стойка Кръстева реализира 5 победи в категория до 51 кг. Във финалната среща българката изрично победи с 5:0 съдийски гласа Бусе Наз Чакъроглу от Турция. Титлата на Кръстева е пета за родния бокс от Олимпийски игри и първа от 25 години насам. Стойка Кръстева стана първата българка, стъпила на върха в бокса за дами.

Олимпийската шампионка беше посрещната на летището под звуците на каба гайди от управлението на Българската федерация по бокс, близки, другари, почитатели, които показаха огромната си наслада от първата си среща с нея след спечелването на олимпийската купа в Токио. Стойка Кръстева беше поздравена и от именития треньор Ангел Ангелов – сребърен медалист от Олимпийските игри в Мюнхен през 1972 година, а представители на нейния клуб „ Локомотив София “ развяваха трибагреници.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР