София. Мениджъри за един ден споделиха работния ден на министър

...
София. Мениджъри за един ден споделиха работния ден на министър
Коментари Харесай

Мениджъри за един ден споделиха работния ден на министър Лиляна Павлова

София. Мениджъри за един ден споделиха работния ден на министър Лиляна Павлова. От рано сутринта до късно вечерта младежите Александър Николов, Виктория Любомирова и Йоана Захариева управляваха Министерството за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 и участваха на всички събития и срещи от календара на политическия кабинет за деня. Това оповестиха от Министерството за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 .
Ученици и студенти от цялата страна вземат участие в самодейността „ Мениджър за един ден “ на организацията „ Джуниър Ачивмънт “ в България (JA Bulgaria), която се организира у нас към този момент за 17-и следващ път и която досега е „ обучила “ над 20 000 претенденти. Тази година отворената нова позиция „ Министър за Българското председателство на съвета на Европейски Съюз 2018 “ е най-желана, дружно поста „ Кмет на София “ и за нея са кандидатствали 42-ма младежи.
Работният ден на младите „ министри “ стартира със среща с Илияна Иванова, българският член на Европейската счете палата. Тя ги срещна с по-важните елементи от Годишния отчет за осъществяването на европейския бюджет за 2017 година Специално внимание беше отделено на констатациите за страната ни в отчета, както и с политиките, свързани с бъдещето на Европа и вероятностите пред младежите.
Освен срещи в кабинета на министър Павлова, за тримата младежи бяха проведени и срещи с управителните екипи на Представителството на Европейската комисия в България и на Информационното бюро на Европейския парламент в София.
Младежите посетиха и залите в НДК, където се организираха множеството от събитията по време на първото Българско председателство. Заедно с господин Борислав Велков, ръководител на Съвета на шефовете на НДК, те имаха опцията да обсъдят положителни практики при ръководството на конгресни центрове, да чуят забавни обстоятелства от историята на Националния замък на културата.
По време на обиколките министърът и помощниците й разговаряха за провокациите при подготовката и провеждането на първото Българско председателство на Съвета на Европейски Съюз, за постигнатите резултати и научените уроци, за насъбрания административен потенциал и усъвършенствания имидж на страната ни, както и за това по какъв начин опциите на Европейски Съюз могат да бъдат по-видими и налични за жителите.
По-късно министър Лиляна Павлова и младежите участваха в кариерен конгрес,,Дигитална промяна на професиите‘‘ и тя беше техен събеседник в полемиката: „ Предай нататък – научени уроци “, отдадена на уменията на бъдещето, в които младежите да влагат своето време, старания и запаси.
„ Успехът на един управител е да откри мощните страни на всеки човек от екипа и да влага и подчертава на тези качества. Трябва да работим и върху слабите си страни - би трябвало доста добра самокритика и работа върху тях, самодисциплина и непримиримост, с цел да ги поправяме “, посъветва министър Лиляна Павлова младежите в отговор на въпрос за това кои са мощните и слабите й черти. Според нея от време на време слабата й страна да взима прочувствени и бързи решения се трансформира в действие в сериозни обстановки и разрешаване на спорове.
Според нея дигитализацията е образец за това по какъв начин нейната мощ и придобиването на цифрови умения могат да имат и негативна страна, в случай че загубим обществените и информационните си умения. Балансът е това, върху което би трябвало да работим, посъветва още министърът. На въпрос кое е нейното най-голямо достижение, министър Павлова отговори, че е значимо всеки ден да бъдат постигани дребни или огромни резултати и би трябвало да оценяваме всички. „ Да си пореден и да чувстваш задоволство от работата е най-голямо самопризнание. “, сподели тя. Министър Лиляна Павлова даде на младежите три съвета, в случай че желаят да съумеят: Повярвайте в себе си. Не губете човешката връзка и сърцето си. Намерете салдото сред работата си и персоналния живот.
Тримата младежи, които бяха министри на Българското председателство през днешния ден с министър Лиляна Павлова са: Александър Николов учи компетентност,, Финансов мениджмънт и маркетинг‘‘ във Висше учебно заведение по обезпечаване и финанси, притежател е на няколко грамоти и стипендии за отличен триумф. Виктория Любомирова е студент,,Право‘‘ в СУ,,Св. Климент Охридски‘‘, постигала отлични резултати и първи места в надпревари и олимпиади. Йоана Захариева към момента възпитаник в 91-а Немска Езикова Гимназия " Проф. Константин Гълъбов " в София, която обаче към този момент е била пратеник на България на финала на Европейския училищен парламент в Тулуза, Франция.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР