София. “Малките пациенти на Детската клиника по изгаряния и пластична

...
София. “Малките пациенти на Детската клиника по изгаряния и пластична
Коментари Харесай

Официални беше открито обновеното отделение към Детската клиника по изгаряния и пластична хирургия на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов

София. “Малките пациенти на Детската клиника по изгаряния и пластична хирургия към „ Н. И. Пирогов “ посрещнаха 13 ноември - Световен ден на добротата и Международен ден на незрящите с изцяло актуализирано поделение. Това оповестиха от пресцентъра на лечебното заведение . Отбелязването на двата дни в един не е инцидентно. Обединяващото е вярата, че всеки един човек може да бъде част от чудото на добротворчеството и да направи света по-добро място за живеене, помагайки на хора с тежки здравословни и обществени проблеми.
На своя на благотворителна вечер Лайънс клуб „ София Витоша ” събра 60 000 лв. с цел да направи цялостната смяна в клиниката. Подменено е напълно остарялото, нефункционално и амортизирано съоръжение и сменено с комфортни и многофункционални кревати в 15-те стаи, в които се лекуват потърпевши от 0 до 18 години. Изключително значима облага е и професионалната вана, в която няколко пъти на ден хидратират обгорените деца, както и 2 апарата за бързо и безболезно разкриване на вените приинжектиране.
За финален път в отделението е юридически ремонт и е подменяна легловата база през далечната 1974 година Това е единственото профилирано поделение в страната за диагностика, интензивно лекуване и ранна рехабилитация на лица с лимитирани и обширни изгаряния и измръзвания. В него се лекуват и наблюдават близо 90 % от децата с изгаряния в страната. Не дребна част от тях са с дълбоки изгаряния и лекуването им продължава с месеци. Затова и съществуването на модерни кревати е основен миг от общото лекуване.
Дарението не е единственото на ЛК „ София Витоша ” към „ Н. И. Пирогов “. Преди години клубът подари кувьоз за Детска клиника по анестезиология и реанимация, а предходната година зарадваха децата с огромен тв приемник и 50 детски книжки за основаване на детска библиотека към отделението.
Лайънс клуб „ София Витоша “ е измежду водещите благотворителни организации в България. Сред целите им са предварителната защита и битката с очните болести, глухотата, диабета, наркоманията, онко болести, а също и работа с деца и младежи в региона на културата, науката и образованието. Създаден преди 10 години, общата стойност на дарените от клуба средства надвишават 1 000 000лева.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР