София. Максималните температури ще са от 6°-8° в местата с

...
София. Максималните температури ще са от 6°-8° в местата с
Коментари Харесай

НИМХ: Утре максималните температури ще са от 6°-8° в местата с по-трайна мъгла до 13°-15° в Предбалкана и крайните южни райони,

София. Максималните температури ще са от 6°-8° в местата с по-трайна мъгла до 13°-15° в Предбалкана и крайните южни региони. Максималните температури ще са от 6°-8° в местата с по-трайна мъгла до 13°-15° в Предбалкана и крайните южни региони,Това заяви за Агенция " Фокус " дежурният синоптик Евгения Егова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) .
Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за месеца и ще остане без основна смяна.

През идващото денонощие облачността ще е най-вече забележителна и основно денем, на обособени места в Северна и Западна България ще има слаби превалявания от дъжд. Покрай Дунав, където вятърът ще е от изток-североизток, слаб до сдържан, ще бъде и мъгливо. Северно от планините и в Югоизточна България ще духа сдържан югозападен вятър. Минималните температури в обособени котловини и Североизточна България ще са към и малко под нулата, в останалата част от страната ще са най-вече сред 2° и 7°, за София - към 2°. Максималните температури ще са от 6°-8° в местата с по-трайна мъгла до 13°-15° в Предбалкана и крайните южни региони, в София - към 10°.

Над Черноморието облачността ще е забележителна, само че ще е съвсем без превалявания. Ще духа най-вече сдържан югозападен вятър, който след обяд изначало в северните региони ще се ориентира от североизток. Максималните температури ще са 10°-13°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще е забележителна. В обособени региони в масивите в западната половина на страната ще има слаби превалявания от сняг, под към 1700-1800 метра - от дъжд. Ще духа сдържан до мощен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 8°, на 2000 метра - към 2°.

В началото на идната седмица северно от планините и в Югоизточна България ще продължи да духа сдържан, краткотрайно мощен югозападен вятър и температурите ще останат по-високи от нормалните за интервала. Максималните ще са сред 8° и 13°, в Предбалкана и югоизточните региони до към 16°; по-ниски, от 2° до 5° ще остават по поречието на Дунав и в северозападните региони, където вятърът ще е от изток-югоизток, най-вече слаб. Преобладаващите минимални температури ще са над нулата, най-често сред 2° и 7°. Ще доминира облачно време, тук-там с превалявания от дъжд, най-вече слаби. Към средата на седмицата, по преминаващ през Гърция средиземноморски циклон, се покачва вероятността за по-големи количества дъжд тук-там в Южна и Източна България.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР