София. Клиентите разполагат с множество възможности да получат информация, а

...
София. Клиентите разполагат с множество възможности да получат информация, а
Коментари Харесай

Радослав Димитров, енергиен омбудсман: Клиентите разполагат с множество възможности да получат информация, а при съмнения за нередност при съставяне на фактурите сами могат да упражнят контрол

София. Клиентите разполагат с голям брой благоприятни условия да получат информация, а при подозрения за неправда при сформиране на фактурите сами могат да упражнят надзор. Това сподели енергийният омбудсман Радослав Димитров в изявление във връзка предлагането на по-качествени услуги на клиентите, оповестиха от пресцентъра на ЧЕЗ . „ Клиентите разполагат с голям брой благоприятни условия да получат информацията, която им е нужна, и без да се обръщат към фирмите. Например, при подозрения за неправда при сформиране на фактурите – сами могат да упражнят надзор. Достатъчно е да снимат показанията на електромера, с който се мери потреблението в парцела им, и да ги съпоставят с показанията, по които е формирана оспорваната фактура. Ако показанията на електромера са по-високи от тези, по които е фактурирано, то надали има неточност в отчитането “, уточни Димитров.

„ При подозрение за кражба на електрическа енергия, да вземем за пример, е задоволително да изключат предпазителите в парцела си и да ревизират дали в този миг електромерът продължава да регистрира ползване.
Това са препоръки, с които ние постоянно оказваме помощ на потребителите. Тези препоръки, както и доста други, зародили в хода на моята процедура, са оповестени на уебстраницата на ЧЕЗ www.cez.bg, в подсекцията „ Енергиен омбудсман “. Много постоянно прочитането на тези препоръки икономисва доста главоболие и незадоволеност на клиентите “, съобщи Димитров.

„ Моят съвет на база към този момент осемгодишната ми процедура е клиентите да се възползват от електронните услуги – приемане на електронна фактура, SMS уведомяване преди спиране и за инспекция на сметката. Това са извънредно потребни услуги, които пестят време и неудобства. С услугата електронна фактура сметките се доставят директно с издаването на посочен мейл адрес, а клиентите имат достъп и до към този момент издадените фактури с информация дали са платени или не, както и за начислените лихви.
Препоръчвам да не се подценява разделът „ Важна информация “ в края на всяка фактура. Тя в действителност е значима – в нея са посочени срокът за заплащане, интервалът за последващо отчитане, размерът на просрочени сметки и неустойки, както и от кой миг може да бъде прекратено зареждането в парцела, в случай че сметката не бъде платена “, добави той.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР