София. “Живеем заедно в разбирателство, уважение и сътрудничество е мотото

...
София. “Живеем заедно в разбирателство, уважение и сътрудничество е мотото
Коментари Харесай

“Живеем заедно в разбирателство, уважение и сътрудничество” е мотото на Празника на религиите в София, който ще се проведе днес

София. “Живеем дружно в съгласие, почитание и съдействие ” е мотото на четвъртото издание на Празника на религиите в София, който ще се организира, оповестиха от пресцентъра на Столична община .
В 17.00 часа в Античен културно-комуникационен комплекс „ Сердика ” (Ларгото) ще стартира концерт с присъединяване на Ваня Костова, Етиен Леви, Хайгашод Агасян, Нели Андреева и Сорина Богомилова. Сред изпълнителите са и детски хорове на другите общности - танцова групировка “Царски деца ”, даровитата млада пианистка Марина Мравова, изключителният млад възпитаник на проф. Марио Хосен – цигуларят Ясен Стаменов, както и надареният национален артист Антонио Симеонов. В празника ще се включат и най-малките представители на фолклорен отбор “Граово ” и танцьорите от танцова групировка “Асти Денс ”.
След края на програмата публиката е поканена на проведено посещаване на храмовете, ситуирани в четириъгълника на толерантността в столицата.
Празникът на религиите е с главно обръщение за приемливост в разнообразието и се провежда по самодейност на кмета на Столична община госпожа Йорданка Фандъкова, Софийската света митрополия и Националния съвет на религиозните общности в България (НСРОБ).
Празникът на религиите е част от Календара на културните събития на Столична община.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР