София. Изпълнителният директор на Национална компания индустриални зони Антоанета Барес

...
София. Изпълнителният директор на Национална компания индустриални зони Антоанета Барес
Коментари Харесай

Изпълнителният директор на НКИЗ Антоанета Барес изнесе лекция в УНСС

София. Изпълнителният шеф на Национална компания индустриални зони Антоанета Барес получи документ в символ на признателност от ректора на УНСС проф. д.ик.н. Стати Статев за нейната обществена лекция на тематика „ Развитие на индустриалните зони в България. Перспективи и провокации “. това оповестиха от пресцентъра на НКИЗ .

Г-жа Барес описа на студентите от катедра „ Индустриален бизнес “ за държавната компания в зала „ Тържествена “ на УНСС. На лекцията участваха и доста преподаватели, както и доцент доктор Иван Стойчев, шеф на Института за следдипломна подготовка към образователното заведение.
„ Национална компания индустриални зони “ е 100 % държавна и се намира под ръководството на Министерството на стопанската система. Дружеството проектира, развива и ръководи индустриални, стопански и свободни зони “, означи госпожа Барес. И добави, че НКИЗ подкрепя основаването на удобни условия за вложителите и спомага на бизнеса за реализация на планове в стопански зони с подготвена инфраструктура. „ Когато при нас пристигна един вложител, той желае бърза реализация на своите хрумвания. Затова ние предлагаме подготвена инфраструктура – ток, вода, газ, връзки. Всичко това се прави, с цел да може съответното сдружение да стартира незабавно работа по своя план и по-бързо да започва бизнеса си “, изясни изпълнителният шеф на НКИЗ.

Антоанета Барес описа на студентите от катедра „ Индустриален бизнес “ и за работата си върху новия закон за индустриалните зони. „ Участвам в работна група, ръководена от министъра на стопанската система Емил Караниколов и от вицепремиера Томислав Дончев, която приготвя новия закон. Той е съвсем подготвен, вършат се последни бележки и следва да бъде качен за публично разискване “, сподели тя. По думите и задачата на един закон е да сътвори опция за облекчения, а не е да утежни работата на фирмите, които оперират в индустриалните зони.

Г-жа Барес описа и за програмата “Fast-tracking Success ” на НКИЗ, която цели да обезпечи условия за ускорено професионално създаване на младите експерти, които излизат от университетите. „ Вие сте нужното звено – сред бизнеса и университетите. Вие сте тези, които могат да дадат подтик и развиване на нововъведенията. Ако проявявате интерес към компании, които работят в нашите зони, ние сме отворени да създадем връзка с тях “, обърна се към студенти и преподаватели госпожа Барес.

Тя прикани младежите да остават в България, тъй като и тук има опция за реализация. Тя означи още, че новите вложители в зоните към този момент се интересуват освен от местоположението на парковете на НКИЗ. „ Те към този момент питат какви университети и междинни учебни заведения има край зоните. Интересуват се какви експерти излизат. Питат още за съпътстващи бизнеси, които се намират в района. Например компания, която създава елементи за електроника, имаше интерес към сдружението ни във Видин. И се интересуваше дали наоколо има завод за галваниция. Казаха, че не желаят да вършат собствен личен, а да употребяват подобен на друга компания и по този начин да усъвършенстват разноските си “, показа госпожа Барес.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР