София. Икономиката на България в следващия програмен период ще зависи

...
София. Икономиката на България в следващия програмен период ще зависи
Коментари Харесай

Д-р Джема Грозданова, ПП Републиканци за България: Икономиката на България в следващия програмен период ще зависи от реализацията на плана за възстановяване на ЕС

София. Икономиката на България в идващия програмен интервал ще зависи от реализацията на проекта за възобновяване на Европейски Съюз. Републиканци за България “ поддържаме зелената договорка и дигитализацията и считаме, че това са най-амбициозните цели на Европейски Съюз в този мандат, посредством които ще реализираме дълготрайна промяна. Това сподели доктор Джема Грозданова - лидер на листата в 24 МИР София на Политическа партия „ Републиканци за България ”, в изявление за БГНЕС. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия „ Републиканци за България ” .

Тя уточни, че съдействието сред НАТО и Европейски Съюз е от огромно значение за " Републиканци за българия ".

" В рамките на форматите, в които България е пълновръстен член – Европейски Съюз и НАТО, можем да реализираме доста повече. За осъществяване на ефикасен разговор и реализиране на единодушие обаче е належащо интелигентно водачество.
Лидерство, което да реши по кое време да сложи груповото пред самостоятелното – огромният въпрос през последните години. Сътрудничеството сред НАТО и Европейски Съюз е от огромно значение за „ Републиканци за България “ и би трябвало да успеем да реализираме съдействие без съревнование. На политическата сцена има задоволително конкуриращи се фигури, на които е значимо да се отговори. Трябва да сме наясно, че НАТО и Европейски Съюз концентрират в себе си голяма мощ „ за положително “ и тези формати би трябвало да се развиват в посока реализиране на политическа взаимност. Нашето наличие там и резултатът, който целим, би трябвало да се преследва и пази всеки ден.
Председателството на Съвета на Европейски Съюз даде опция за консолидиране на външнополитическия образ на България на двустранно и многостранно равнище. След неговия край обаче в Народното събрание и в публичното пространство европейската тематика изчезна и остана без следващо развиване.В последните години външната политика на България се организира еднолично ", уточни доктор Грозданова.

Тя изясни, че парламентарната дипломация не е ефикасна, тъй като Народното събрание е с ниско доверие: " Премиерът на страната се пробва да балансира сред Брюксел, Москва и Анкара и да показва страната ни като проводник на всички мечтани от трите столици политики. Така успеваемостта още повече понижава, тъй като се губи доверие.
В ерата на обществените медии публичното мнение все по-силно въздейства върху политическите решения в България. Външната политика не прави изключение, а в противен случай – все по-често се трансформира в инструмент за готовност на гласоподаватели, като цели разделяне сред тях. Това не ми подхожда и не подхожда на моите визии за модерна външна политика. Вече всички европейски страни като се изключи България могат да се похвалят с семейството на европейска институция. Ние изоставаме и от това.В умозаключение по тази тематика бих споделила, че е нужна съгласуваност сред институциите, ясни кардинални позиции, които да се следват, използване на самодеен метод при провеждането на външната политика, всичко това съчетано със отбрана на националния интерес. Ние от „ Републиканци за България “ ще работим за това ".

Водачът на листата в 24 МИР София на Политическа партия „ Републиканци за България ” уточни, че в опазването на здравето незабавно би трябвало да се прекратят всички порочни практики: " Трябва да спре изливането на пари в нереформирана система.
Реформата беше невъзможна, тъй като всички се съобразяваха с ползи. Трябва храброст за промени в опазването на здравето и политически тил и доверие.Твърдо сме срещу одържавяването на системата.
Основно приказваме за Коронавирус и отражението му и върху стопанската система. Сега тематиката са имунизациите. Странно върви имунизацията, не се стимулират хората да се имунизират, а единствено се броят ваксини. И най-вече ме тормози изказването, че не трябва да си фантазираме, че имаме право на избор на ваксина. Контрол, конкуренция и избор - за това сме в опазването на здравето. Възстановяването на стопанската система е обвързвано с имунизирането. Европа и България направиха не малко неточности в разпределението на поръчките за ваксини. Освен политика ще се появи и дискриминация в Коронавирус рецесията ".

По думите и стопанската система на България в идващия програмен интервал ще зависи от реализацията на проекта за възобновяване на Европейски Съюз.

" Дано успеем да вложим тези милиарди в качествени и съвременни планове.На 11 февруари т.г. Съветът одобри правилник за основаване на Механизъм за възобновяване и резистентност, който е в основата на проекта за възобновяване на Европейски Съюз. Чрез него ще бъдат предоставени 672,5 милиарда евро, от които 312,5 милиарда евро под формата на безплатни средства, както и заеми в размер на 360 милиарда евро в поддръжка на обществени вложения и промени в 27-те страни членки.Целта е да се смекчат икономическите и обществените последствия от пандемията от ковид и да се покачат устойчивостта, издръжливостта и подготвеността на европейските стопански системи за провокациите и опциите на екологичния и цифровия преход.Държавите членки ще получават поддръжка от механизма за възобновяване и резистентност въз основа на националните си проекти, които понастоящем са в развой на подготовка ", разяснява доктор Грозданова.

" Финансовият пакет, от който България може да се възползва, възлиза индикативно на към 6,217 милиарда евро грантове и 4,549 милиарда евро заеми.Някои от главните условия се отнасят до екологичните /зелените/ и цифровите цели на Европейски Съюз. Най-малко 37% от средствата на всеки проект би трябвало да поддържат зеления преход и минимум 20% - цифровата промяна. В българския план на народен проект са включени също „ устойчива градска подвижност ”, план за пътна сигурност, цифровизация на строителния бранш, народен указател за онкоболни. За страдание и все още България се дефинира от публични представители на европейските институции като най-беден район на Европейски Съюз. Затова и съществена цел следва да бъде превъзмогването на разликите и икономическото доближаване на районите в границите на България. Едно от огромните провокации за България остава преходът към нисковъглеродна стопанска система.Държавите членки следва до 30 април т.г., да показват на Комисията своите национални проекти за възобновяване и резистентност. По принцип Комисията ще разполага с до два месеца, с цел да оцени проектите. В следствие Съветът ще разполага с четири седмици, с цел да одобри своето решение по отношение на окончателното утвърждение на всеки проект по настрана ", сподели още тя.

Д-р Джема Грозданова акцентира, че в своята стратегия „ Републиканци за България “ поддържат зелената договорка и дигитализацията: " Казвам всичко това, тъй като желая да подчертая значимостта на това кой ще ръководи България в идващия мандат и кой и по какъв начин ще се възползва от тези милиарди, които ще имаме опция да осъществяваме в страната си. Нека хората, когато гласоподават, да помислят и за това. Защото за ръководещите сега това е огромен тласък и цел да вземат участие и в последващо ръководство.В своята стратегия „ Републиканци за България “ поддържаме зелената договорка и дигитализацията и считаме, че това са най-амбициозните цели на Европейски Съюз в този мандат, посредством които ще реализираме дълготрайна промяна ".

Тя избори и това, което отличава програмата на Политическа партия " Републиканци за България " от другите, като акцентира, че тя е новаторска и издържана: " Имаме експертно издържана и новаторска стратегия. Ето и образците за това.
1. Създаването на Министерство на българите в чужбина;
2. Въвеждане на самостоятелна конституционна жалба;
3. Защита на данните посредством блокчейн технологии;
6. Изграждане на два нови избавителни центъра за Северна и Южна България;
7. Създаване на бизнес хъбове във всеки от шестте стопански региона за развитие;
8. Изграждане на новаторски академични кампуси в изостаналите райони;
9. Делегирани бюджети за всички кметства в страната;
10. Собствеността на общоразпространените подземни благосъстояния би трябвало да бъде върната на притежателите на земята;
11. Създаване на Държавен гаранционен фонд в туризма;
12. Приемане на закон за спонсорството и меценатството в спорта;
13. Създаване на Българска доброволческа служба; ".

Д-р Грозданова направи прогноза за бъдещия парламент: Очаквам сложен развой на образуване на болшинство и доста взаимни отстъпки от страна на участниците в него. Според мен обаче, макар рисковете за страната, такова болшинство ще се образува непременно и ще се поддържа оптимално дълго време. Зависи от развиването на корона рецесията и възобновяване на стопанската система. Зависи също от това по какъв начин стои България в интернационален проект – зависи от всички тематики, за които говорихме.От името на " Републиканци за България " декларирам, че няма да отстъпим от правилата и разбиранията си ".
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР