София. Годишният доклад на Европейската комисия за напредъка в цифровата

...
София. Годишният доклад на Европейската комисия за напредъка в цифровата
Коментари Харесай

Министър Христо Алексиев: Доклад на ЕК отчита, че България допринася за изпълнението на целите на ЕС в е-здравните услуги

София. Годишният отчет на Европейската комисия за напредъка в цифровата стопанска система и общество регистрира приноса на България за осъществяването на общоевропейските цели на Европейски Съюз в региона на електронните здравни услуги. Това разяснява министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Христо Алексиев във връзка оповестения документ, оповестиха от пресцентъра на Министерството . Той заяви, че съгласно отчета, България е една от първите страни в Европейския съюз, които вкараха дигитален зелен документ.

След като в миналогодишния разбор, бяхме избрани като най-изоставащата страна, в този момент към този момент се нареждаме преди Румъния и наедно с Гърция по цифров прогрес, добави министърът, което е стъпка към превъзмогване на цифровото разделяне.
Над средноевропейското е представянето на страната в региона на изкуствения разсъдък, както и цифровизацията на обществените услуги за бизнеса. Въвеждането на отворени данни се равнява на междинното за Европейски Съюз.

България се откроява като водач в Европейски Съюз по дял на дамите измежду експертите в бранша на осведомителните технологии и известията. Над средноевропейското равнище е представянето на България по индикатора ИКТ за екологична резистентност – 68% при приблизително за Европейски Съюз – 66%. Отчетен е стартът на няколко обещаващи начинания в региона на новаторските технологии.

4G покритието у нас също се резервира малко над междинното за Европа. Отбелязва се, че е реализирано значително наваксване в готовността за 5G - от нулево равнище през 2020 година до 20.55% към днешна дата при средноевропейско ниво – 39%.

Очертани са и областите, в които би трябвало да бъдат положени старания – цифрови умения; съгласуваност, консолидиране на цифровите технологии в предприятията.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР