София. Финансовият дефицит пред нас се изчислява на трильони евро,

...
София. Финансовият дефицит пред нас се изчислява на трильони евро,
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев: Финансовият дефицит пред нас се изчислява на трильони евро, ако искаме нивото на нашата инфраструктура да съответства на това в Западна Европа

София. Финансовият недостиг пред нас се пресмята на трильони евро, в случай че желаеме равнището на нашата инфраструктура да подхожда на това в Западна Европа. Това сподели президентът Румен Радев по време на откриването на Транспортната конференция " Инициатива " Три морета " - единение, нововъведения, съгласуваност ", съобщи кореспондент на Агенция " Фокус " .

" Естествено ние стъпваме към всичко реализирано до моента кат оусилия да надградим нашата съгласуваност, транспортна, енергийна, цифрова. България погледна оттатък географския и времевия обсег на самодейността. Всички одобриха нашите доводи, че не можем да приказваме за ефективнос тна тази съгласуваност, в случай че има граници по оста Север - юг, където е най-слабо развита нашата съгласуваност и тази граница да бъде тъкмо българска. Визирам границата България - Гърция ", сподели още Радев.

По думите му нашият принос е, че всички сътрудници и страни участнички са приели, че в действителност нашият южен комшия, би трябвало да участва. " Мога със удовлетворение да кажа, че президентът на Гърция ще бъде посетител на срещата на върха в София ", уточни президентът.

" Друг значим приоритет, който поставихме, е да гледаме оттатък времевия небосвод на тази самодейност, а точно интелигентният метод към търсене на решения. Радвам се доста, че тук виждам младежи, виждам специалисти тъкмо по транспортна, енергийна и цифрова съгласуваност, тъй като всички осъзнаваме огромното предизвикателство пред самодейността. Тук еспертите ще посочат какъв е големият финансов недостиг пред нас. Той се пресмята на трильони евро, в случай че желаеме равнището на нашата инфраструктура, да подхожда на равнището на инфраструктурата в Западна Европа. Такива средства сега няма. Работим те да нарастват в капиталовия фонд. Трябва да работим по този начин, че каквито и средства да имаме, те да бъдат изразходвани по най-интелигентния метод. Да търсим съгласуваност в региона на образованието, науката, технологиите, нововъведенията. За мен най-важната съгласуваност това е да съберем дружно научния, изследователския капацитет на нашите младежи, които дружно да мислят по какъв начин по най-хубавия метод да решаваме провокациите пред нашия район. Ето за мен това е огромният триумф и този приоритет се прибавя към тази инициатива4, сподели президентът.

Според него същността на самодейността е висока упоритост за бъдещето на нашия район. Той изрази вяра през днешния ден да бъдат разисквани значими аспекти на развиването на самодейността.

Дениа КИТАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР