София Филм Фест: Кино за незрящи с филма Титина На

...
София Филм Фест: Кино за незрящи с филма Титина На
Коментари Харесай

София Филм Фест: Кино за незрящи с филма Титина

" София Филм Фест ": Кино за незрящи с кино лентата " Титина "

На 9 април от 16.00 часа в Дом на киното ще се състои прожекцията на кино лентата „ Титина “, приспособен за разбиране от хора с нарушено зрение. За седма поредна година екипът на Международния " София Филм Фест " обръща особено внимание на хора със зрителни проблеми. Прожекцията е отворена за всички фенове – зрящи и незрящи – един до различен в залата. Кучета водачи са добре пристигнали на прожекцията на 9 април от 16.00 часа. Билетите за хора със зрителни увреждания са на преференциална цена от 8 лева, за придружители входът е свободен.

Копродукцията сред Норвегия и Белгия е хубав анимационен шедьовър, подобаващ за всички възрасти. Италианският инженер на дирижабли Умберто Нобиле се радва на спокоен живот с обичаното си куче Титина, което го е очаровало, когато го е избавил от улиците на Рим. Един ден норвежкият откривател Роалд Амундсен се свързва с него и поръчва дирижабъл, с който да покори Северния полюс. Нобиле се възползва от опцията да влезе в историята. Той взима със себе си Титина и невероятното трио се насочва на експедиция към последното неразучено място на Земята. Походът им е сполучлив, само че двамата мъже не могат да си поделят славата. През погледа на четириногата звезда Титина феновете ще (пре)открият една същинска история за успех и проваляне.

Кайса Нес е измежду водещите норвежки режисьори на анимационни филми. Късометражните ѝ филми са получили необятно самопризнание и са носители на влиятелни награди. Нейни произведения са представяни на фестивали в целия свят като Клермон-Феран, Анеси, Лайпциг, Международния детски кино фестивал в Чикаго и кинофестивала „ Трайбека “.

Международния " София Филм Фест " e част от Календара на културните събития на Столичната община.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР