София филм фест е събитие, което винаги има с какво

...
София филм фест е събитие, което винаги има с какво
Коментари Харесай

Кино гурме на София филм фест

София филм фест е събитие, което постоянно има с какво да дръпне вниманието ни. Тази седмица подчертаваме на един от най-привлекателните моменти от програмата - " Кино гурме " .

Идеята за съчетание на кино и вино започва преди осем години и се радва на задоволително огромен интерес, с цел да продължи като традиция. И през 2019 година уредниците от София филм фест и Domaine Boyar са ни подготвили специфична селекция от опияняващи истории, които да изгледаме с чаша хубаво вино в ръка . И филмите, и напитките се сортират деликатно, с цел да допрян всичките ни сетива.

" Кино гурме " започва в сряда, 20 март, с " Най-добрият сомелиер на света " - филм на Николас Карерас, който споделя за оспорвано съревнование за сомелиери. Прожекцията е от 20:30 ч. в Дома на киното, а преди този момент самите ние ще имаме опция да дегустираме червени виновност, подбрани от Domaine Boyar.
 Снимка 412921

В четвъртък, 21 март, можем да гледаме " Златна младост " на Ева Йонеско - по същото време и на същото място. Филмът споделя историята на 16-годишната Роуз.

Тя е сираче, само че се оказва в средата на бохеми дружно с гаджето си. Много луди нощи, празненства безспир и един непредвиден процес в живота на четиримата основни герои. Духът на Франция ще бъде допълнен от френското Rosé Grenache Noir Paradiso Mediterraneo.
 София Филм Фест 2019 и най-очакваните филми на фестивала
Най-очакваните филми на София Филм Фест

Акцентите от фестивала

На 26 март от 18:30 ч. още веднъж в Дома на киното е последната прожекция от " Кино гурме " - " Хаен: Върджин & Екстра " . Това е нов документален филм за кулинаря Хосе Луис Лопес Линарес и неговото творчество в паница - история за зехтин, Италия и гражданска война.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР