София. Електроенергийният системен оператор (ЕСО) активно се включи в Енергиен

...
София. Електроенергийният системен оператор (ЕСО) активно се включи в Енергиен
Коментари Харесай

Електроенергийният системен оператор активно се включи в Енергиен форум 2018

София. Електроенергийният систематичен оператор (ЕСО) интензивно се включи в Енергиен конгрес 2018, оповестиха от пресцентъра на ЕСО . Традиционно ЕСО взе участие в Енергийния конгрес, проведен от Научно-техническия съюз на енергетиците в България. Председателят на Управителния съвет на сдружението Антон Славов приветства участниците в тазгодишното издание на форума и благодари за академичната поддръжка от страна на членовете на съюза.
„ Възпитаниците на Електротехническите факултети на Техническите университети в страната са доста скъп запас за кадровото застраховане на българската енергетика “, посочи в приветствието си Антон Славов. Той акцентира, че партньорството сред науката и бизнеса е от значително значение за съответното използване на актуалните технологии в непрестанно модернизиращия се енергиен бранш. „ Динамиката на тези процеси в унисон с европейските цели, изрично се нуждае от висококвалифицирани експерти “, продължи ръководителят на УС на ЕСО Антон Славов. Той посочи присъединяване на сдружението в два основни научно-изследователски плана на Европейския съюз, финансирани от програмата „ Хоризонт 2020 “- CROSSBOW и FLEXITRANSTORE.
Председателят на УС на ЕСО Антон Славов сервира и приветствен адрес от управлението на сдружението и персонално от изпълнителния шеф Ангелин Цачев. „ Пожелавам Ви и отсега нататък да останете ковачница на фрагменти за динамично развиващия се и стратегически за родната ни стопанска система бранш! Желая Ви все по този начин да подпомагате с научните Ви постижения качественото и прогресивно развиване на българската енергетика! “, гласи част от текста на приветствения адрес. Председателят на НТСЕБ професор Бончо Бонев благодари за оказаната поддръжка и за ползотворното съдействие.
Част от научната стратегия на Енергийния конгрес 2018 беше отчетът на Стефан Сулаков от ЕСО на тематика „ Влияние на метеорологичните условия върху софтуерните загуби на въздушните електропроводни линии “.
В рамките на тазгодишното издание на Енергийния конгрес беше маркирана и 70-годишнината от основаването на Катедра Топлоенергетика и нуклеарна енергетика към Технически университет-София.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР