София. Единствената причина за високата цена на тока в България

...
София. Единствената причина за високата цена на тока в България
Коментари Харесай

Драгомир Стойнев, БСП: В “Булгаргаз“ имаше напрежение и правителството трябваше да предприеме конкретни мерки

София. Единствената причина за високата цена на тока в България е връзката ни с енергийните пазари

„ Общините, учебните заведения, лечебните заведения, университетите и читалищата в действителност са в тежко състояние и това се дължи на невижданото нарастване на цената на електрическата енергия. Има потребност от спор, само че никой не споделя за какво се стигна дотук, за какво тези обществени заведения, които оферират публични потребности и са в публичен интерес, са на свободния пазар. Когато те минаха на свободния пазар никой не изясни, че може да има опасности. “
Това съобщи заместник-председателят на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " Драгомир Стойнев в ефира на БНР, като напомни, че левицата тогава изясни, че на процедура свободен пазар съществува единствено в икономическата доктрина, като предизвести за съответни компликации, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия.
Причините за високата цена социалистът изясни по този начин: „ Това, което е на българския пазар, нищо не допуска такава висока цена. Ние имаме остатък на произвеждане на електрическа енергия, по тази причина и изнасяме.
Цената на въглищата не се е нараснала, цената на нуклеарното гориво не се е нараснала, заплатите на миньорите не са се нараснали. Единствената аргументи, с цел да се усилва цената, е единствено тъй като сме свързани с европейските енергийни пазари “, изясни той.
Относно посочения състав за ново управление на “Булгаргаз “, Драгомир Стойнев съобщи: „ Първо ще има конкурс. В “Булгаргаз “ имаше напрежение и държавното управление трябваше да предприеме съответни ограничения. А до какъв брой в действителност сдружението е можело да прави по-големи доставки, единствено държавното управление може да каже. ”
Социалистът е податлив да има вяра на държавното управление, че с разговор с азерската страна, е допустимо да има други точки на доставка на азерски газ, а освен както е по контракт.
По тематиката с интерконектора с Гърция Стойнев съобщи: „ В продължение на 8 години връзката с Гърция към момента не е подготвена и никой не знае за какво към момента не е подготвена, а тя е толкоз значима. “
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР