София. Един от най-новите политически проекти в България с чикагски

...
София. Един от най-новите политически проекти в България с чикагски
Коментари Харесай

Павел Вълнев, ПП Републиканци за България: Най-големият актив на България са българите живеещи в чужбина

София. Един от най-новите политически планове в България с чикагски корен - Републиканци за България - показа на онлайн среща програмата си за българите зад граница пред сънародници във Ветровития град. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия " Републиканци за България " .

„ Това, което Павел Вълнев е заложил да го има като политиките за българите в чужбина, е да можем фактически да не късаме тази връзка, а постоянно да има опция да надграждаме нашата еднаквост и да запазим тази нематериалност, която вие би трябвало да предадете на децата си, които за жалост се раждат на разнообразни точки на света “, показа ръководителят на " Републиканци за България " Цветан Цветанов.

През януари заместник-председателят на Републиканци за България Павел Вълнев, който има най-голямата българска транспортна компания в Чикаго, се срещна със свои сънародници в града, с цел да чуе техните хрумвания за промени в България. Сега споделя, че всички те са били признати в програмата на „ Републиканци за България “.

„ Един изборен регион за чужбина е нужен, тъй като аз съм човек, който през последните 2 години живее съвсем наедно сред България и Чикаго “, сподели Павел Вълнев.

„ Нещата, които виждам аз, е, че в лицето на българите в чужбина – това са над 2 милиона дейни, работещи хора – за мен това е най-големият актив на България “, добави зам.-председателят на „ Републиканци за България “, който счита, че българите в чужбина би трябвало да имат опция да гласоподават и да вземат участие в ръководството на България.

От Републиканци за България ще търсят и смяна на законите, тъй че хора с двойно поданство да могат да се кандидатират за народни представители и да вземат участие в ръководството.

„ Аз мисля, че хора, които са живели задоволително дълго отвън рамките на България, имат това виждане и би трябвало да има репрезентация на тези общества в Народното събрание и основаването на законите, а даже и в изпълнителната власт – такива хора с уголемен светоглед да оказват помощ за развиването на България – икономическо, обществено и всевъзможни други насоки “, безапелационен е живеещият в Чикаго Любомир Крулев, основател на Републиканци за България.

„ Аз съм бил десетки пъти очевидец по какъв начин разнообразни държавни делегации са идвали във Вашингтон, в Чикаго, с апели – елате, върнете се България, ние ви чакаме, а нито ги чакат, нито ги желаят българите в чужбина.

Не, българите в чужбина ще се върнат по лично предпочитание и по лична воля тогава, когато видят, че България става правова страна, че България има обучение и опазване на здравето на средноевропейско равнище и когато имаме стопанска система с проспериращ бизнес, т.е. когато имаме страна с правила “, добави някогашният общоприет консул в Чикаго Иван Анчев. Той е лидер на листата на Републиканци за България в Перник.

„ Повярвайте ми, в България сега няма различен план, който да отдава такова значение на западноевропейския, трансатлантическия вектор на интернационално развиване на България “, безапелационен е Иван Анчев.

В продължение на два часа сънародниците ни в Чикаго задаваха въпроси към Цветан Цветанов, Павел Вълнев, Иван Анчев, Горан Благоев и Тодор Тодоров, като огромното терзание на всички е дали българите в чужбина ще имат действителна опция да упражнят правото си на глас.

„ В реалност тези ограничавания за разкриването на до 35 секции отвън територията на Европейския съюз са дискриминация, само че нашата цел в Републиканци за България е въвеждането на електронното гласоподаване “, уточни Цветан Цветанов.

„ Аз виждам хора, които са плашени, мачкани, и в огромна степен изборите се печелят не по почтен метод, а просто със мощ или с пари. Хората в чужбина, вие по-добре от мен знаете, ние всички сме финансово самостоятелни хора и вероятно в случай че можеха да гласоподават всички тези над 2 милиона души, те щяха да гласоподават по съвест и крайният резултат щеше да е друг “, сигурен е Павел Вълнев.

От " Републиканци за България " приканват българите зад граница да изненадат с интензивност в изборния ден.

„ В момента всеки един глас е значим “, безапелационен е Павел Вълнев.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР