София е в тъмночервената зона! Нов локдаун или по-строги мерки?

...
София е в тъмночервената зона! Нов локдаун или по-строги мерки?
Коментари Харесай

Доц. Гломб: У нас все още няма Мю вариант на COVID, къпем се във ваксини

София е в " тъмночервената " зона! Нов локдаун или по-строги ограничения? " Трябва дисциплинираност, всеки има глава на раменете, известно е кои са ограниченията. Всеки знае, че в затворени пространства би трябвало да бъде с маска и че би трябвало да има отдалеченост. Много ме натъжава, тъй като излиза, че огромна част от нас не разсъждава или има огромен анархистичен протест. След като е нещо казано - има метод, по който може да се стачкува, в случай че не сме съгласни, само че откакто в редица страница и континенти се видя, че те релативно си взеха решение казуса с Ковид-19, ние не сме го решили и продължаваме да философстваме ", съобщи вирусологът доцент доктор Любомира Николаева-Гломб в студиото на " Денят ON AIR.

Тя попита дали би трябвало да има служители на реда, с цел да съблюдаваме разпоредбите. " Делта разновидността е по-заразен, а това значи, че доста повече хора ще се заразят и разболеят. Все още обаче не се виждат някакви промени спрямо уханския вид. Специалисти споделиха, че актуалната вълна ще бъде вълната на неимунизираните и това ние го виждаме. Няма смисъл да го научаваме на личен тил. Видяхме, че лечебните заведения в Съединени американски щати и Западна Европа се изпълниха с неимунизирани хора, можехме през лятото да проявим здравия си разсъдък ", добави доктор Гломб в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ в България се " къпем " в съществуването на ваксини.
" Те са обезпечени, коридорите също, няма опашки. Мъчно ми е, че тайните теории откриха почва в нашето общество. Това го свързвам и със мощно заниженото обучение. Пропускат се хора, които са необразовани по биология. Повечето изявления сочат, че болестта се предава от възрастен към децата. Обикновено учителите заразяват учениците ", разяснява вирусологът.

И напомни, че инфекциозните заболявания съпътстват човечеството от маймунския ни интервал.

" Има инфекциозни заболявания и по животните. Има 3 метода, по които човек може да се оправи с тях. Тези способи работят в синхрон. Едното са противоепидемичните ограничения. Другият метод е лекарство и третият е имунизацията. Тези неща, когато работят дружно, нещата се вземат решение. Най-ефективният метод е имунизацията ", акцентира доктор Любомира Николаева-Гломб.

Тя добави, че в България към момента няма " Мю " вид.
" Следим го, той се популяризира по същия метод. Знаем по какъв начин наподобява, може да го разпознаем. В тези страни, в които той е публикуван, популацията е имунизирано с малко по-различни ваксини от нашите. Той отчасти съумява да заобикаля антителата ", уточни специалистът
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР