София е избрана за участие в инициативата „Зелени градове“ на

...
София е избрана за участие в инициативата „Зелени градове“ на
Коментари Харесай

София ще получи безвъзмездна помощ от ЕБВР за екологични проекти

София е определена за присъединяване в самодейността „ Зелени градове “ на Европейската банка за възобновяване и развиване, с което столицата ни ще получи безплатна финансова помощ от банката под формата на 5-годишен проект за осъществяване на предпочитани екологични планове. Планът се приготвя от екип на „ Прайс уотърхаус Купър “ (PwC) и Arup. Освен външните специалисти в процеса на създаването ще бъдат включени необятен кръг от локални заинтригувани страни.

„ Усилията на Столична община в последните години са ориентирани към устойчивото развиване на града ни. Направили сме и продължаваме да вършим доста в тази посока, тъй че чакам с интерес експертния План, който ще бъде създаден за София, в границите на нашето присъединяване в самодейността „ Зелени градове “, тъй като той ще събере, оцени и проучва всичко, което имаме направено дотук и ще ни даде една ясна и съответна вероятност за дейности през идната година “, акцентира кметът Йорданка Фандъкова на среща с шефа на Европейската банка за възобновяване и развиване (ЕБВР) – Лариса Манастърли.

Очаква се проектът да бъде приключен в границите на 1 година.

Поканата за присъединяване на София в самодейността „ Зелени градове “ на Европейска банка за възстановяване и развитие е част от поредните старания на Столична община за възстановяване на качеството на въздуха и грижа за околната среда. Пример за това е планът за закупуване на 30 електробуса за Столичния градски превоз (2018 – 2019), който ще се осъществя с поддръжката на Европейска банка за възстановяване и развитие.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР